150 entry daha
  • kuranda falan yer almayan, islamiyetin doğumu ve ilk yılları ve dahi ilk müslümanların istisnasız tamamı ile alakasız (siz hiç bir sahabenin çocuğunun veya kendisinin sünnet düğünü diye bişey duydunuz mu? ) ama sonradan çeşitli sebeplerle konuya sanki mütemmim cüz olarak eklenmiş, kökeni tek tanrılı dinlerden dahi eski bir tapınak geleneğine bunca anlam tutku yüklemenin olayı nedir?

    eskiden tapınak rahipleri tanrıya adanmışlık adına bir nevi vazgeçme, arınma, kendini feda etme olarak çüklerini komple keserek tapınaktaki bir çam kütüğüne çivilerdi. sonradan baktılar ki lan bu tamamen kesme işi biraz sakat, hayır gerek yok yani.
    dünya hali, sonradan ihtiyaç da duyulabiliyor bu çüke, e ama çük sallanıyor kütükte...
    o nedenle ucundan acık kesip çivileyek bari, o da iş görür de mi ?
    dediler ve tüm olay buradan doğdu, yürüdü, gelişti bir çük misali.

    sonrasında sağlık mağlık temizlik ayakları, peşine yahudiler, peşine müslümanlar sahiplenip günümüze taşıdılar.

    yani konu tamamen ritüel, inanma meselesi.
    velakin dinden bağımsız olarak çok kötü bişeydir diyen de var, gayet sağlıklıdır vs. diyen de var. ikisinin de ciddi ciddi savunucu bilim adamları ve teorileri var.

    kim neye ister ona inanır, dileyen yaptırır dileyen yaptırmaz.
    ancak konu şu ki; sünnet gibi bir islamiyet öncesi geleneğini islamiyetin mütemmim cüzü sayarak, birileri laf söyleyince kudurmuş dana gibi saldırmak gereksiz.

    izlanda yasaklıyormuş, yasaklasın lan, çok da fi-fi. ülkede yapılmasını yasaklayabilir en nihayetinde, çok meraklısı isen sen git başka ülkede yaptır gel. yolda yürürken polis durdurup çük kontrolü yapacak değil.

    neyin ne olduğunu, kökenini, neden yapıldığını, gerekliliğini ve keyfiyetini bilin, ona göre fanatizm yapın.

    akıllı adam hiçbir konuda fanatik olmaz, orası da ayrı...
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap