187 entry daha
  • iş gereği sık sık gittiğim şehir. genel olarak yeme, içme ve konaklama fiyatları çok uygun. her gittiğimde çikolataya, kahveye, içkiye ve yemeğe doyuyorum, herkese gidip görmesini tavsiye ederim. tek sorun yoğun talep nedeniyle (vizesiz olmasının da etkisiyle tabi) uçak bileti fiyatlarının günden güne pahalılaşması. şu ana kadarki deneyimlerimi paylaşacağım. çoğu mekan rynok meydanında. lviv'in merkezi zaten oldukça küçük, tavsiye edeceğim mekanların hepsine yürüyerek gidebilirsiniz. yalnız mekanların çoğunda yer bulmakta zorlanabilirsiniz, önceden rezervasyon yapmanızda fayda var.

    lviv doğu ukrayna şehirleri aksine rusya karşıtlığının ve ukrayna milliyetçiliğinin yoğun olduğu bir şehir, zaten neredeyse polonya sınırında. tüm hediyelik eşya dükkanlarında putin resimli tuvalet kağıtları görebilirsiniz. insanları genel olarak sakin ve birbirlerine saygılı. konutların ve toplu taşıma araçlarının durumundan ülkenin fakirliğini gözlemleyebiliyorsunuz, fakat ben yine de şehrin atmosferini ve insanlarını seviyorum.

    para birimleri grivna. yaklaşık 1/7 türk lirasına denk geliyor. yanınızda dolarla gidin. şehrin her yeri döviz bürosu dolu, ve oranlar her yerde aynı. ulaşım için uber kullanmanızı tavsiye ederim, şehirde gördüğüm tek çakallığı standart taksiciler yapıyor. özellikle hava alanından şehir merkezine götürmek için fahiş fiyatlar isteyebilirler, dikkatli olun.

    ukrayna'da kiril alfabesi kullanıldığını unutmayın. bazı mekanların latin alfabesiyle isimleri yazıyor, ama genel olarak telefonunuzda bir cyrillic to latin dönüştürücü uygulama bulundurmanızda fayda var.

    yemek:

    khleb i vino: siyah hamburgerlerine ve patates kızartmalarına bayıldığım, küçük ama çok başarılı mekan. çoğu zaman öğle yemeklerini burada yiyorum.

    mons pius: benim lviv'de en çok beğendiğim et restoranı. türkiye'ye kıyasla uygun fiyatlara harika etler yiyip güzel şaraplar içebilirsiniz. kırmızı et seviyoranız mutlaka tavsiye ederim.

    the first lviv grill restaurant of meat and justice: ortaçağ konseptli, etrafta tek kişilik zindanların olduğu, hesabın kütüğe baltayla çakıldığı güzel bir et restoranı.

    kryivka: yemekleri vasat ama ambiansı harika tarihi bir mekan. ukrayna milliyetçiliğinin zirvesi. mutlaka gidip bir içki için, o güzel ortamı görün. girişteki görevliye söyleyeceğiniz şifre: "slava ukraini".

    bar mushly: lviv'in en güzel deniz ürünleri restoranı. deniz ürünleri seviyorsanız bir akşamınızı mutlaka burada geçirmenizi tavsiye ederim, restoranın ortamı çok güzel. ben ilk ıstakozumu oldukça uygun bir fiyata burada yedim.

    arsenal ribs and spirits: han konseptli muhteşem et & barbekü mekanı. domuz eti yerim diyorsanız mutlaka gidin ve ribs'ini deneyin. yalnız çok kalabalık olabiliyor, bilginiz olsun. ayrıca önünüze bir önlük geçiriyorsunuz ve her şeyi elle yiyorsunuz.

    celentano ristorante: lviv'in bana göre en güzel pizzacısı/italyan restoranı. özellikle öğle yemekleri için sıkça tercih ettiğim bir mekan.

    stargorod: yemeklerini pek beğenmedim ama oldukça eğlenceli bir mekan. yöresel kıyafetler ve danslar için gidilebilir.

    içecek:

    masoch cafe: mutlaka gidilip görülmesi gereken bir mekan. gitmişken birkaç kırbaç yemeden dönmeyin, fazla acıtmıyorlar. *

    winston churchill pub: stratejik bazı noktalara * yakınlığından dolayı sık sık ziyaret ettiğim güzel bir pub.

    4friends whiskey pub - birkaç kadeh içki içmek için çok güzel bir mekan, tavsiye ederim.

    pravda beer theatre: yemekleri vasat, biraları ve ortamı güzel bir mekan. canlı müzik eşliğinde biranızı yudumlayabilirsiniz.

    pyana vishnya: tam meydanda bulunan ve nefis vişne likörleri içebileceğiniz bir mekan.

    dim legend: terasında araba olan, manzarası oldukça güzel bir pub.

    gasova lampa: gaz lambası konseptli değişik ve güzel bir pub.

    kahve - çikolata:

    coffee manufacture ve lviv handmade chocolate'ı mutlaka görün. 2'si de şehrin merkezi olan rynok meydanında. 2'si de aşırı turistik mekanlar olduğu için biraz kalabalık ve bunaltıcı olabiliyorlar, dikkat.

    gece için tavsiye edebileceğim men's club'lar:

    - split
    - rafinad
    - the white rabbit

    bu 3 mekandan ortam olarak en çok split'i beğendim. rafinad'ın ise nargileleri çok başarılı. lviv'in gece hayatı ile ilgili en iyi yanı, bu tarz mekanlarda size giydirmeye çalışmıyorlar. ortalama 200 grivna (30 lira) civarı bir giriş ücreti veriyorsunuz. diğer tüm hizmetlerin fiyatı zaten menülerde yazıyor. 100 grivna civarına bir corona veya jack daniel's içebilirsiniz.

    gece kulüpleri:

    fashion club ve zanzibar'ı tavsiye ederim. giden herkesten duyabileceğiniz gibi, metro club'dan uzak durun.

    gezilecek - görülecek yerler:

    lviv theater of opera and ballet: lviv'in opera binası. lviv bir kültür şehri unutmayın, mümkün olursa bir gösteri izleyin.

    arsenal museum: silah müzesi. efsanevi winged hussar zırhlarını görmek benim için etkileyiciydi. ayrıca osmanlı'dan kalma çok sayıda silah görebilirsiniz. arsenal ribs and spirits'de burada zaten.

    lychakiv cemetery: çok etkileyici bir mezarlık. merkeze biraz uzak ama mutlaka gidip görmenizi tavsiye ederim.

    forum lviv: lviv'in avm'si. alış veriş için gidebileceğiniz en iyi mekan. türkiye'den çok fazla iqos cihaz ve sigara siparişi olduğu için sık sık uğruyorum, burada çok uygun fiyata satılıyor.

    aklıma geldikçe ve yeni tecrübeler edindikçe eklerim. burada verdiğim bazı bilgilerin daha önce de yazıldığını biliyorum, ama genel bir rehber olarak kullanabilmeniz için kendi bakış açımla tekrar yazdım. giden herkese iyi eğlenceler.
327 entry daha
hesabın var mı? giriş yap