899 entry daha
  • son dönemde yaptığı açıklamaların ne kadarı söylediği gibi aktarıldı, bilemiyorum. malum ingiltere'de de posta ayarında çok fazla gazete var ama söylediği iddia edilen şeyleri cidden zikretmişse, durum vahim demektir. ciddi anlamda bunama belirtileri gösterdiğini ve kendini kaybettiğini düşünmeye başladım.

    wenger'in kişisel yaşantısında çok iyi kalpli, naif biri olduğu ve arsenal'e saplantı derecesinde bir bağlılık duyduğu zaten herkesçe bilinen bir gerçek. bu yaşta böyle bir "travma"yı kaldıramıyor olabilir. hala görevi bırakmama konusundaki ısrarı, sanki diğer takımlar ayda 3 maç yapıyormuş gibi brighton yenilgisini yorgunluğa bağlaması, abuk sabuk metaforlar kullanması (city yenilgisi için, "kıyafetlerinizi yırtıp çıkarmışlarsa, sizin kalkıp yeni bir şey giymeniz gerekir" minvalinde, garip bir şey söylemişti. ulan 70 yaşında, avrupalı adamsın, bu nasıl hasta bir örnek?) pek normal görünmüyor işin açığı.

    arsenal için muazzam işler yaptı. son birkaç sezon nedeniyle tüm arsenal kariyerini çöpe atacak değilim. nitekim çoğu arsenal taraftarı, hala wenger'in bir heykeli hak ettiğini düşünüyor son yıllarda yaptıklarına rağmen, sırf geçmişin hatrına. ancak wenger, bu geçmişi de mevcut başarısızlığıyla bulandırıp vasatlaştırmak ve taraftarın sabrını sınamak için elinden geleni ardına koymuyor.

    iyi futbol oynamamalarını geçtim, arsenal'den ayrılan futbolcuların büyük bölümü gittikleri yerlerde çok daha iyi oynamaya başlıyor. coquelin, valencia'da kendini buldu. debuchy, saint etienne'de o kadar sevildi ve dikkat çekti ki adam sanırım fransa milli takımı'nın dünya kupası kadrosuna girecek. oxlade-chamberlain, liverpool formasıyla 10-15 maçta yaptığını, arsenal'de 5 sezonda yapamamıştı.

    arsenal ciddi anlamda "loser" kimliğine bürünmüş, pusuladan yoksun, büyük oyuncu çekemeyen bir kulüp haline geldi. bu başlıkta "bu oyuncularla wenger ne yapsın kardeşim!" diyenler, sanırım wenger'in kulüp üzerindeki nüfuz seviyesi hakkında bilgi sahibi değil. bu kulübe wenger'in isteği veya onayı olmadan sinek bile adım atamaz. adam lidyalılar parayı bulduğunda da arsenal'deydi, şimdi de burada. en ala proje takımında bile üç sezon boyunca sonuç alamazsanız, sorular sorulmaya başlanır. wenger 20-30 yıldır burada ve kulübe zarar ettirmediği müddetçe hemen hemen her alanda istediğini yapmakta tamamen özgür. lacazette'i, giroud'yu ve çöp ayarındaki pek çok futbolcuyu takıma aldıran wenger idi.

    hadi stat yapıldı, masraf çoktu. tamam. yöneticiler kulübün istikrarlı bir şekilde ilk 4'te kalıp ara sıra fa cup kazanmasından ve finansal olarak iyi durumda olmaktan memnundu, eyvallah. tamam da arkadaş stat biteli kaç sene oldu. sen artık ilk 4'e de giremiyorsun. football manager'da büyük takım çalıştırmayı beceremeyen, "bu topçu iyiymiş lan!" diye düşünüp parası da olduğu için 40-50 milyonu veren, iyi bir takım kuran ama daima "elit" seviyenin gerisinde kalan menajerler gibi wenger. parasızlık bahane değil; arsenal'in harcadığı parayla pekala hiç değilse ilk 4 yapacak bir takım kurulabilirdi. sorun, wenger'in böyle bir gayesinin olmaması ve bundan da rahatsızlık duymaması.

    sürekli olarak bahane üretiyor ve aslında ne kadar iyi olduklarından bahsediyor. ben son 5-6 senede wenger'in bir kez olsun şampiyonluktan bahsettiğini, bu yolda çabaladığını veya yönetime bu yönde bir baskı yaptığını vs. görmedim, duymadım. arsenal'den çok kendi koltuğunu düşünüyor artık.

    ulan benim içim acıyor, arsenal taraftarı ne yapsın? hadi kulübe, taraftara saygın yok... kendini de mi düşünmüyorsun? niye efsane olacakken gazoz olmayı seçiyorsun arsene dedem? biz seni arsenal efsanesi olarak hatırlayalım, sen aklımza montumuzun cebini bulamadığımızda gel istiyoruz. senin derdin ne yav?
262 entry daha
hesabın var mı? giriş yap