28 entry daha
  • akm'den izlemesi zulum olan guzelim eser. aslinda performansi 2'ye ayirmak gerekiyor. bireysel ve genel olarak.

    bireysel olarak bazi oyuncular yildiz gibi parladilar. alki$ peker (bildigim kadariyla) hicbir ses egitimi almadan gee officer krupke'de harika bir performans sergiledi, demet tuncer oyunculuk olarak cok iyiydi, ses olarak ise ortalamanin cok uzerinde idi. tony rolunu oynayan tenor ise kafa sesi olarak cok iyi i$ cikarsa da gerek oyunuluk, gerek sahne, gerek kafa sesi kullanmadigi yerlerde olmadi hic...

    genel olarak ovulebilecek sadece tek bir $ey var, o da orkestra. tek kelimeyle harikaydilar. oyunun kitapcigindaki bir soyle$i aslinda oyunun geneli hakkinda cok buyuk ipuclari veriyordu. roportajda "bugune dek operacilar wss soylediler, danscilar danslarini yapti; ama bu bir butun olarak daha once hic yapilmami$ti biz bunu yaptik" diyordu.

    hayir yapamami$siniz. opera ve muzikal ayri $eylerdir. (zaten ayni olsalardi adlari da farkli olmazdi.) west side story bir muzikaldir. bu bakimdan bir muzikali muzikal egitimi almi$ sanatcilar daha iyi soylerler. opera egitimi almi$lar muzikal soyleyemezler ayni guzellik olmaz.

    akm sahneye koydugu her muzikali ne zaman opera sanatcilarina soyletip rezil etmekten vazgececek cidden merak ediyorum. zira hem dans edebilen hem de $arki soyleyen bir muzikal oyuncusu, danscilari dans ettirip, sahnenin bir kenarinda ayakta duran ve $arkiyi soyleyen tombik sopranolar $eklinde hilkat garibesi bir koreografiden ne olursa olsun daha $ik olacaktir. gosteri de boyle lise ayarinda binbir tane komiklik mevcut, soylermi$ gibi yapan danscilar ama soyleyenler sahne yaninda duran operacilar off of..

    ayrica jetler'in arasinda 45 - 50 ya$inda beyaz sacli gobekli bir amca vardi ki ($arki soylemedi) onun neden orda oldugunu anlayamadik..

    bir gosteriyi kusursuz kilan butun bu minik detaylardir. sirf bu detaylar yuzunden broadway broadway.. ve biz burda turkiye'nin en yeti$mi$ santcilarini en onden 5 ytl'ye seyredebiliyoruz...*

    we are the best vakasina girmiyorum bile..
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap