13 entry daha
  • ben restorant açtım 100 bin tl hava parası verdim, aylık 15 bin tl kira veriyorum. menüye fiyat yazmadım, adamına göre hesap alıyorum. söylemesi ayiptir turist falan gelirse ufaktan ittiriyorum. bazen de para üstünü sahte paralardan veriyorum, anlamıyor kerizler:)

    garsonlarım eğitimsiz, hödük falan ama bu devirde bu fiyatlara nerden adam bulacağım. tabak tutmayı bilsinler yeter, ne gerek var eğitime, hijyene, güleryüze..

    garsonlara talimat verdim; "müşteriye yüz vermeyin" dedim. en ufak bir istekte hemen tersliyorlar müşteriyi, göz actirmiyorlar imanıma:) gelen müşteriye önce ne yiyeceğini soruyoruz, eger çorba morba gibi ucuz bir şey yeyip kalkacaksa hiç almiyoruz, çorba yok kardeşim, yanında yemek te yiyeceksen gel diyoruz. uğraşmaya degmez çünkü. fiş falan da kesmiyorum, kazancımı devlete mi yedireyim canım?

    şimdi geldi tam karşıma burger king açıldı. herkes oraya gidiyor. müşteri gelmez oldu, bunca yatırım ne olacak? ben kiramı nasıl çıkaracağım? eve ekmek götüremez oldum. adam amerikadan gelmiş benim memleketimde benim işimi baltalıyor. devlet bize sahip çıksın haksız rekabet var. yoksa burger king'e gideni de orada çalışanları da, palalı garsonlarımla bir olup döveceğiz. reis bize sahip çıksın. nokta.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap