9 entry daha
  • dünyanın en saçma adeti olabilir ama bir bursalı olarak en sevdiğim şeylerden birisiydi. -di diyorum çünkü bu adetin bazı raconları vardır.

    temelinde kız ve erkek tarafları arasında tatlı,içki veya sigara alışverişi olan bu adette bazıları çıkıp işin raconunu bozuyor.

    ilk olarak insanların eğlenmesi gülmesi hedeflenen bu adette, her iki tarafın gençlerinden kılık değiştirenler olur. çingene, dede, gelin, koca gibi kılıklara dönüşürler. bu kılık değiştirenler millete şaka olarak takışırlar, gülerler kısacası milleti eğlendirirler.

    ikinci olarak bu adette darbuka ve maniler en önemlisidir. erkek kız tarafına gidince veya kız erkek tarafına gelince söylenen manilerin hepsinde ayrı ayrı anlamlar vardır. yapay ses kullanılmaz. arabadan şarkı falan açılmaz.

    bu adet gecenin bir körü olduğu için yani kına akşamından sonra olur. hazırlanması etmesi derken taraflar genelde gece 1 gibi bu olay vuku bulur.

    kimse gecenin köründe bu sese kızmaz. aksine çıkar balkondan bakar, bazen eşlik eder.

    ancak; bu adetin raconunu bozan insanlar var mesela şu an benim sokağımda. tribün şarkıları söylüyorlar ve arabadan şarkı açmışlar. daha devam ederlerse polisi arayarak şikayet edeceğim. normalde asla kızmayacağım bir şeye kızıyorum. bilmiyorsanız uygulamayın. sırf dikkat çekmek için yapılan anlamsız hareketlere dönüyor sonra.

    sinirlenmişim. neyse.

    ulan ne güzel tatlı tatlı uyuyacaktım! neyse sakinim...
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap