7 entry daha
  • bu dünyada yiyip yiyebileceğiniz en mükemmel makarna sosu. etli bir sostur. sebzelerle birlikte uzun süre pişirilen bu et çok yoğun bir aromaya sahiptir. en favori makarna sosumdur.

    orta çağ'da italyanlar tarafından yapılan bu sos o zamanlar sadece biraz et, birkaç sebze ve baharatı birlikte pişirerek yapılıyordu ve domates içermiyordu. neden? evet doğru cevap, amerika kıtasının keşfine kadar italyanlar domatesin ne olduğunu bilmiyordu. dolayısıyla bugün domates konan bütün makarna sosları gibi ilk çıktığında domatessiz bir sostu.

    bu sosun çıkış noktası aslen modena, parma, ferrara gibi efsanevi rönesans şehirlerini içine alan emiliana romagna bölgesidir. fakat bugün bildiğimiz halinin meşhur olduğu yer bologna'dır. bologna zaten italya'nın bence yemek başkentidir.

    bu ragu sosu bir çok değişlik makarna ile yiyebilirsiniz. ben de yedim. spagetti al ragu, penne al ragu bulabilirsiniz. fakat bologna'da asla bir tabakla yetinemeyeceğiniz bir kombinasyonu var bunun ve sırf buradan bologna'ya günibirlik gidip yiyip gelme isteği oluşturur bende. tagliatelle al ragu.

    https://blog.giallozafferano.it/…s/2016/02/ragu.jpg
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap