33 entry daha
  • üzerinden hala euroleague'e laf atmaya çalışan ezikleri gösteren olay. giannis sizinle gurur duyuyor olmalı. öncelikle kapalı lig takımlar için daha avantajlıdır. kapalı lig düzenli bir gelir, ve marka değeri sağlar.
    şu an adil olduğu düşünülen fiba şampiyonlar ligi ilk kurulduğunda euroleague'de oynayan 8 takımın ortağı olduğu bir lig olacaktı. örneğin, fenerbahçe ne durumda olursa olsun bu lige katılacaktı. fakat adam gibi para vermediği için böyle olmadı. para demişken, euroleague 16 takıma 36 milyon euro dağıtıyor, fiba şampiyonlar ligi denilen garabet oluşum ise 32 takima 4 milyon euro dağıtıyor. bu mu adil olan lig?
    uçak parasını karşılamıyor.
    gelelim euroleague'in dağıttığı gelire. uefa şampiyonlar ligi şampiyonu takıma uefa ne kadar dağıtıyor? örneğin real madrid. geçen seneki şampiyon. geçen sene 81 milyon euro kazanmış. bunun 55 milyon eurosu başarı, 26 milyon eurosu market geliri.

    http://www.uefa.com/…/51/12/21/2511221_download.pdf

    euroleague şampiyonu 3 milyon euro alıyorken, market değeri dahil şampiyon takım 81 milyon euro kazanmış. real madrid 81 milyon euro kazanmak için kaç para harcamış? örneğin her sene ne kadar maaş veriyor?
    bulduğum bir kaynak böyle diyor.

    https://sillyseason.com/…id-players-salaries-69080/

    haftalık net 2.5 milyon pound. yani yaklaşık 3 milyon euro. sezonda 52 hafta olduğuna göre bu para, ne ediyor? net 150 milyon euro. ispanya'da vergi oranı 52% olduğuna göre, bu para 300 milyon euro demektir. yani real madrid sadece oyuncu maaşlarına 300 milyon euro harcayıp, market dahil 80 milyon euro para kazanıyor. kaynak doğru veya yanlış. diğer yerlerde de bu paralar yazılıyor. herkesin bildiği ise bale'in ve ronaldo'nun maaşı. zira olay olmuştu o maaşlar. ve sadece bu iki maaş, haftada 1.1 milyon pound yani 1.3 milyon euro'ya yakın para ediyor. yani yıllık 65-70milyon euro net maaş ödeniyor bu adamlara. bu da 130 milyon euro eder.
    https://www.google.com.tr/…madrid-new-contract-2022

    https://www.forbes.com/profile/cristiano-ronaldo/

    euroleague şampiyonu fenerbahçe ise 14 milyon euro maaş dağıtırken aldığı para 3 milyon euro. yani? uefa şampiyonlar ligi inanılmaz bir para mı veriyormuş?
    biz cl için küçük takım taraftarı olduğunuz için paraya muhtaçız, uefa şampiyonlar ligi'nden kazanılan. hatta hayat veren para olarak gözüküyor.
    fakat uefa şampiyonlar ligi büyük takımlar için maddi açıdan çok ağır külfet. bugün şampiyonlar ligi şampiyonu olmak isteyen takım her sene maaş + bonservis olarak en az 250 - 300 milyon euro'yu gözden çıkarmak zorunda.
    zaten öyle olmasaydı takımlar yıllardır ağlamazdı. neden şampiyonlar ligi'nin üzerinde demoklesin kılıcı gibi 'kapalı lig' söylentisi yıllardır sallanıyor. uefa sürekli güncelleme yapıyor turnuva düzeninde. bunu yaparken de tek derdi büyük takımları kaptırmamak. ki bu konu cok da eski mevzu.

    https://www.telegraph.co.uk/…r-league-ambition.html
    https://thebiglead.com/…or-a-european-super-league/
    http://metro.co.uk/…-and-how-would-it-work-5729241/
    hatta en sonunda uefa bunu kendisi organize etmek zorunda kalacak. yani uefa kendisi kapalı lig acıyor. bütün bu cl değişikliğinin sebebi 5 büyük ligin 4 takımının wildcard sahibi olduğu bir kapalı lig acmak.
    (bkz: european super league)
    http://www.goal.com/…ide/1tknnzskezzc21d9mkejsukf9o

    ondan sonra "vay uefa sen ne yaptın?" demeyin. bütün bu değişiklikler 2021 yılında kapalı lige dönüş cabaları. her yaz boşuna mı "invite only" her kıtada özel bir şirket hazırlık turnuvası düzenliyor?

    her neyse...
    real madrid bu durumda ne yapıyor? başarıyı paraya çevirmeye çalışıyor. ama gene de kafa kafaya çıkamadığı için, en azından 2014 hatta 2016 yılında, 600 milyon euro borçlu durumda.
    http://www.goal.com/…adrid-over-600-million-in-debt (2014 haberi)
    https://www.sportskeeda.com/…ir-own-financial-might (2016 haberi)
    şu an bu para azalsa da hala borcları duruyor dağ gibi.
    euroleague şampiyonu fenerbahçe de şampiyon olurken 28 milyon euro toplam gider yapıp bunun 15 milyon eurosunu sponsorlardan almıştı. o da başarıyı paraya çevirdi ve şimdi kafa kafaya geldi.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap