7 entry daha
  • bir önceki albümden çok daha iyi olan kalmah albümü.

    velski gruba ve müziğin yapısına iyi uyum sağlamış gözüküyor. pekka bizzat seçtiğini ve ona güvendiğini söylüyordu, haksız da çıkmadı. aralara zekice sızarak şarkılara çok güzel katkılarda bulunmuş. özellikle erase and diverge şarkısındaki solosu çok hoşuma gitti. take me away gibi muhteşem bir ballad varken albüme the evil kin ismindeki garabetin konulmasını anlamış değilim. onun yerine the stalker üzerinde biraz daha çalışılsa sacramentum ayarında müthiş bir albüm bitirici ortaya çıkabilirdi. bu dediğimden the stalker vasattır anlamı çıkmasın, şarkı gayet güzel.

    kardeşlerden antti şu ana kadar verdiği röportajlardan yanılmıyorsam iki tanesinde bir sonraki albüm için 5 sene beklemeye gerek olmadığından ve bunun uzun bir süre olduğundan falan bahsediyordu. sanırım kendisi helsinki’ye taşınmış, ya da ona benzer bir şeyler olmuş. albümün bu kadar beklemesinin sebebi de bu durummuş.

    aklıma gelmiyor değil. the trapper ve the stalker parçalarının ardından gelecek albümde ”the hunter” diye bir parça yaparlar mı acaba üçleme yapmak anlamında? düşüncesi bile çok güzel ve bence çok da yakışır. neyse, nihayetinde efsane değil belki ama bilip sevdiğimiz kalmah kalitesinden de ödün vermiyor. the evil kin yayınlandığındaki olumsuz düşüncelerimi bana yedirdikleri için bataklığın efendilerine ne kadar teşekkür etsem az, iyi ki varlar.

    8/10.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap