3 entry daha
  • insanların, anlam veremediğim bir şekilde içinde bulundukları durum.

    politikacıların, kukla gibi insan oynatmasından ibaret olduğunu anlamak bu kadar mı zor? doğduğumuzdan beri kafamıza enjekte edilen bilgiler yüzünden bir millete karşı nefret etmemiz, ölmelerini istememiz neden bu kadar normal karşılanıyor? tarih boyunca süregelen savaşlardan hala ders almadık mı? birarada yaşamayı öğrenin artık. insanları yahudi, müslüman, hristiyan; ermeni, türk, ingiliz, alman diye ayırmayı bırakın artık. kukla gibi oynatıldığınız farkına varın. başka şeylerle uğraşın daha önemli şeyler var misal bilim, sanat, edebiyat gibi şeyler.
    trilyonlarca galaksinin bulunduğu bu evrende, sadece bir tanesinin içinde bile milyonlarca yıldız olan ve bu yıldızın sadece bir tanesinin gölgesinde olan kaya parçasının üzerinde yaşıyoruz. bu kin, bu öfke ne için?
    hayatta yapılabilecek daha güzel şeyler varken neden savaşı tercih ediyorsunuz?
    mesela bilim, evreni anlamaya, anlamlandırmaya çalışıyor. hepimizin aslında bir yıldız tozu olduğu fikri hiçbirinizde mi merak uyandırmıyor?
    yıllar boyunca bunca dökülen kanlar evrende nokta kadar bile olmayan değerimize ne kattı? daha mı değerli olduk? artık bırakın bu tür şeyleri günden güne iyileşeceğimize daha boktan bir yere dönüşüyor dünya.

    son olarak da şu sözü bırakayım.

    bir kaç insan öldürürsün seri katil derler, bir ordu öldürürsün kahraman.
hesabın var mı? giriş yap