29 entry daha
  • yine büfeciler gelmiş amk. çorumdan ev alıp kiraya veririmciler de gelir birazdan.
    vizyonunuz yok. 1 milyon altın-lira-dolar veya euro paranız var ama sizin gözünüz hala amelelikte. euro'ya çevirip faize yatırmak sizin için en hayırlısı olur çok düşünmeyin.

    gelelim başlığın açılış nedenine. artık şu ülke için bir değer yaratmaya çalışmamız lazım. her yerde büfe var, inşaat var, oto galeri var. biriniz de şu üniversite mezunlarını değerlendirin, elektroniğe - yazılıma, ar-ge'ye yönelik çalışmalar yapın. "param var fakat işi bilmiyorum" bilme kardeşim, bilen insanlarla çalışacaksın zaten.
    8-10 kişi toplanıp "kanka web sitesi yaparız." demiyorum. ar-ge'den, yeni ve farklı fikirlerin hayata geçirilmesinden, fikri olan gençlerin değerledirilmesinden bahsediyorum.

    üniversite zamanında etrafımda o kadar çok insan vardı ki bir şeyler yapmaya çabalayan ama ne paraları vardı ne de bu çabanın karşılığında manevi destek görecekleri büyükleri. şimdilerde çoğu kpss'ye hazırlanıyor. çok iyi beyinler, büyük potansiyeller bile geçim derdinde kendini harcıyor bu boktan sistemin içinde.

    ulan akademisyen bile "ben bu dediklerini yaparsam akademik kariyerim olmaz, yükselemem." demişti. doçentsin abi, asli görevin öğrenciye yararlı bir birey olmakken; faydasız bir profesor olacaksın. 1 milyon parası olup büfeci olan adam ile aynı kafada, tek farkı birinde para diğerinde ünvan var.

    her yıl binlerce farklı makinaya milyar euro'lar harcanıyor. neredeyse hiçbirini türkiye'de üretmiyoruz. neden? çünkü almanya'dan alıp satması; türkiye'de üretip satmaktan daha karlı. ama kısa vadede. herkes günü kurtarma peşinde, gelecek için ise çocuklarına daire bırakıyorlar. bu bencilliği ve aptallığı üzerimizden atmadığımız sürece biz bakarız amerika yapar rusya'dan alırız.

    yazılımını alamadığımız s400'ü yapmak çok mu zor? başla şimdiden belki 20 senelik ar-ge'den sonra yapacağız? belki de yapamayacağız. ama şimdi başlamazsak 20 sene sonra zaten elimizde hiçbir bok olmayacak.

    ekleme: işbu entry yazılırken arkadaşın biri dental materyal al sat demiş. haklı iyi para var. 30 bin euroluk makine getirip 50 bine satıyorsun. ama ülke olarak yılda yaklaşık 2.5 milyar euro tıp sektörü için makine alımı yapıyoruz. 600 700 milyon euro sadece dental makineler için.
    ülkede 20 bin liraya üretilecek bir 'cnc dental milling machine'; yurtdışında 30 - 50 bin euro. maliyete 20 bin bile çok.

    çok mu salağız da üretemiyoruz? hayır aksine çok kurnazız. götümüzü kımıldatmadan yüzde 67 kar getiren yolu tercih ediyoruz. bu kafayla bizden bir bok olmaz.

    edit2: bazı cenaze kovalayan ölücüler lafı tersinden anlamış malesef. sistem eleştirisi yapıyoruz, almanya'ya rusya'ya milyar eurolar dökeceğine kendi ar-ge'ne başla diyoruz. birey, üniversite, devlet - ülke olarak. ama siz boş verin bunları ölü kovalayın kardeşim.
94 entry daha
hesabın var mı? giriş yap