2 entry daha
  • ailem konya'da yaşıyor, arabam hala 42 plaka ama ben on bir yıldır izmir'deyim, dokuz yıldır da araba kullanıyorum.

    izmir'de 42 plaka görünce insanlar kenara çekiliyor, ki kurallara çok dikkat eden bir şoförüm. burada da denyo çok ama yol veren, dikkatli insan sayısı da azımsanacak gibi değil. e tabii benim araba sürüşüm de bununla birlikte şekillendi.

    yılda birkaç kez konya'ya ailemi ziyarete gidiyorum. uzun kalacaksam arabamla gidiyorum hatta. yol yaklaşık 560 kilometre. molalarla falan altı saati bulan yol boyunca hiç sorun yaşamadan, çok keyifli bir yolculuk geçirsem de konya'ya girdiğim anda safari başlıyor. izmir'de araba sürmeye alışık olduğum için neredeyse her defasında şehrin batı girişinden itibaren en geç otogar kavşağına kadar bir kaza tehlikesi yaşıyorum.

    birkaç gün trafiğe çıktıktan sonra ben de konya'ya ayak uydurmaya başlıyorum tabii. çünkü konya'da arabanın burnunu çıkarmazsan kimse yol vermez, şerit değiştirirken kimse sinyal vermez. herkes her an her çılgınlığı deneyebilir. dedim ya, gerçek bir safari deneyimi.

    sonra izmir'e geliyorum, alışana kadar konya'daki alışkanlıklarımı sürdürüyorum tabii. bu sefer de insanlar haklı olarak "al, tamam geç, yol senin" moduna giriyor. kısa sürede adapte oluyorum tekrar, medeniyete dönüyorum.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap