3 entry daha
  • iü. devlet konservatuarı müzikal oyunculuk ( opera , şan ) bölümünü bitirmis, istanbul üniversitesi devlet konservatuvarı yarı zamanlı müzikal oyunculuk sınıfında şebnem sönmez asistanlığı yaparak ozan akyatan ile klasik gitar çalışmış bir sanat adamı.
    haldun dormen müzikal sahne eğitmeni, şebnem sönmez oyunculuk eğitmeni, vecihi ofluoğlu hareket pantomim, cüneyt uzunlar ile oyunculuk, şan öğretmeni istanbul devlet operası solisti ( foniatrist) çağnur gürsan’dan dersler aldı. öte yandan milli eğitim bakanlığı kadıköy halk eğitim merkezi “gitar öğretmenliği” eğitimi de alan yakut, çemberlitaş kız yurdu, esenyurt belediyesi, küçükyalı yardımlaşma derneği ( küyad ), ulus musevi okulu, okyanus koleji gitar eğitmenliği ve nazım hikmet tiyatro akademi ( şan, solfej, gitar, koro ) eğitmenliği, karmadrama – ses nefes eğitmenliği, clk yapım - drama – ses nefes eğitmeni, tiyatro kara kutu - ses nefes eğitmenliği yapmıştır.
    "adana işi","hep yek 1 ve 2" ve "posta kutusu" sinema filmlerinde oyunculuk yapmanın yanı sıra, kadıköy gençlik kültür merkezi - gitar, drama, tiyatro, şan, ses eğitimi dersleri vermeye devam eden yakut, kendi bestelerinden oluşan repertuarıyla konserlerle karşımıza çıkıyor.
    ayrıca yekta kara yönetiminde istanbul devlet operası, macbeth operası, engin cezzar yönetimi ile “ayşe opereti”, haldun dormen ile “müzikal kolajlar”, şakir gürzumar ile “atları da vururlar” müzikali, iüdk ile prof. atilla manizade yönetiminde “kadı opereti”, bahçelievler belediye tiyatrosu ile “aya maya kumpanya”, ibşt ile hakan altınel’in yönetiminde “sarıpınar 1914”, bdt ile “ermiş çoban” dans tiyatrosu reji yardımcılığı, bdt ile “ala turki kabare” dans tiyatrosu reji yardımcılığı, müzisyen, sunucu ve şarkıcı, tiyatro günbay ile “tencere dibin kara”, gökçen koray şefliğinde trt gençlik korosu, cüneyt uzunlar ile “polonyalı çocuklar seferi”, “evler evler” ve “mor rüyalar” oyunu, fırat nuri tanış “fareler ve insanlar” oyunlarında sahne aldı.
    turgay yakut, sözü ve bestesi kendine ait olan şarkılarının yanısıra metin altıok, orhan veli, behçet necatigil, ahmet hamdi tampınar, yunus emre, shakespeare, can yücel, melih cevdet anday ve cüneyt uzunlar gibi şairlerin şiirlerini besteledi.
    behçet necatigil’in “sevgilerde” ve cüneyt uzunlar’ın “yavaş” adlı şiirlerinin turgay yakut tarafından bestelenmiş hallerini fırat tanış “mor rüyalar” adlı kendi albümünde seslendirdi.
hesabın var mı? giriş yap