13 entry daha
  • bir numaralı çocukluk kahramanı karate kid, aldığı ilk kaset ''the karate kid part lll soundtrack'' olan bir sözlük yazarı olarak bir günde hatmettiğim dizidir. youtube red'e sırf bu dizi için abone oldum. üyeliğimin onaylanmasına rağmen ücretsiz olan ilk iki bölümden başkasını göremedim ilkin. bu sorunu da vpn değiştirerek çözdüm.

    diziye dönecek olursak, tam anlamıyla mest oldum. ben ki çocukken resim defterime boy boy daniel san & bay miyagi resimleri çizmiş, malum hareketi zilyon kez denemiş, daniel'ın saç bandının aynısını kardeşimle imal etmiş, bir müzik eserinin tüyleri kaldırması olayını ilk kez karate kid serisinin gheorghe zamfir'in pan flütüyle kanatlanan bill conti imzalı tema müzikleriyle yaşamışım.

    --- spoiler ---

    dizinin en sevdiğim yanı, geçmişle olan bağlantıyı kusursuz bir biçimde kurmasıydı. eski serinin sadık izleyicilerini mutlu edecek çok fazla detay var. eski serinin müziklerinin en uygun sahnelerde kullanılması, kreese'in gözü morarmış johnny'ye yaptığı konuşmanın (''what is the problem mr lawrence?'' diye biten konuşma) aynısını johnny'nin öğrencisi miguel'e yapması, miguel'in daniel'in kızıyla çıktığı ilk randevuda onu daniel'in ali'yi götürdüğü eğlence parkına götürmesi, bu sahnede aynı müziğin çalması (young hearts beat fast), onların da aynı yıllar önce daniel ve ali'nin yaptığı gibi kabinde polaroid fotoğraf çektirmeleri, turnuva sırasında sakatlanan öğrencisini iyileştirmek isteyen daniel'in bay miyagi gibi ellerini ovuşturması, sonra durup sağlık görevlisini çağırması ağzımı kulaklarıma vardıran detaylardan sadece birkaçı.

    --- spoiler ---

    dizinin yıldızı ise kesinlikle william zabka. o kadar iyi bir oyun çıkarıyor ki, yolda görseniz sarılacak, ''abi 6 fotoğrafı ve ikametgâh kağıdını alıp yarın gelsem dojoya kaydımı yapar mısın?'' diyecek gibi hissediyorsunuz. kaldı ki, kendisi birinci filmin sonunda ağlayarak ve ''çok iyiydin larusso'' diyerek kupayı daniel'a uzattığında zaten benim gönlümü kazanmıştı. bununla beraber, dizi kimin tarafını tutacağınıza yönelik kararlarınızı beklenmedik zamanlarda sarsmayı da çok iyi beceriyor.

    özet olarak, zamanının kült serilerinden birini ruhuna zarar vermeden ve suyunu çıkarmadan bugüne uyarlamak, hem eski fanları hem de bugünün gençlerini memnun edebilecek bir iş yapabilmek her babayiğidin harcı değil. bu projeyi sunanlar bunu fazlasıyla başarabilmişler. bu yıl izlediğim en güzel dizi için onlara teşekkür ediyorum. hatta bir imdb kullanıcısının bu projede emeği geçenler için kullandığı sözleri yinelemek istiyorum: ''21. yüzyıl'a olan inancımı tazelediniz.''

    son olarak:

    cobra kai never dies!
673 entry daha
hesabın var mı? giriş yap