• çileden çıkaran durum.

    gidiyorsun dandik bir kafeye dandik bir televizyon ve yayını. gidiyorsun orta karar bir kafeye orta karar bir televizyon ve yine dandik bir yayını. gidiyorsun güzel bir kafeye*, kaliteli bir televizyon ve tekrar dandik bir yayın.

    bugün kapalıçarşıdan geçmem gerekti yolumu kısaltmak için. yerden en az 4-5 metre yüksekte, görmem için boynumu 45 derece yukarı doğru hareket ettirmemin gerektiği televizyonlar. ne gösteriyor, saçma sapan haberler. kimsenin baktığı da yok. her ne kadar sevmesem de tarihi bir mekanın dokusunu da bozuyor üstelik. esnafı yetmiyormuş gibi.

    toplu taşımayı kullanıyorum, yine bu ekranlar. içlerinde bomboş yayınlar dönüyor. yok kedi videoları, yok yemek tarifleri, yok hükümet güzellemeleri.

    neredeyse kimsenin bakmadığı ekranları neden her yerde gözümüze kadar sokuyorsunuz arkadaşım? metroda televizyon yerine biriyle göz göze gelince irkilir olduk. sanki hepimiz televizyona bakmamız gerekiyormuş da günah işliyormuşuz gibi. onu bırak herhangi bir ekran yerine insanlarla göz göze gelince uzaylı görmüşüz gibi inceliyoruz birbirimizi bir süre.

    bu nedir?
hesabın var mı? giriş yap