• yakın zamanda iki farklı akp seçmeninin düşüncesini dinledim.

    peşin not: fazlasıyla küfür içerir.

    2 gün önce bir mükellefimle sohbet ederken konu siyasete dolara benzine geldi.

    d: dahrendorf
    s1: seçmen 1

    s1: niye dolar bu kadar fırladı?neden benzin uçtu gitti?
    d: e üretim yok tüketim tavan. fabrikalara yatırım bitti çiftçi tarıma küstürüldü yardım eli uzatılmadı. her ürünü ithal ettik. ürettiğimiz ürünleri bile ithal etmeye başladık. haliyle ülk..
    s1: dur dur hiç alakası yok. dış güçler tepemize bindi. hepsinin isteği rte devrilsin. türkiye gerilesin.
    d: iyi de rte başımızdayken zaten geriliyoruz. milli gelir yerlerde enflasyon tavan.
    s1: ne gelir düşük bee. herkesin elinde iphone herkes geziyor yiyor içiyor. siz ne zannediyorsunuz? 25 haziranda bir anda düşecek dolar.çünkü anlayacaklar bizim ne kadar büyük olduğumuzu. almanyanın gözü bizde. yerli otomobili üretince malları elinde kalacak.
    d: iyi güzel. bana neden ülkede işsizlik olduğunu neden enflasyon olduğunu anlatır mısın?
    s1: dış güçler ve chp tezgahı. ülkenin gözünü boyuyorlar.
    cümlesinden sonra zaten mantıklı bir tartışma gitmeceğini anlayıp bir bahaneyle kaçtım.

    az önce çay sigara için kahvehane bahçesinde otururken yan masadaki dayıların konuşları inletti bahçeyi. zaten sadece bir tanesi konuştu diğeri etrafı izleyip çay içti.

    troll dayı: o adamı varya elime bi verseler kazığa oturturum. dün çıkmış konuşuyor. diploma yokmuş. okulları açacakmış(jeton düştü bende). ülke özgür değilmiş. siktirin ordan gayet özgürüz. gelmiş elin travestisi özgürlük istiyor amuğagoduum. seni köprünün altında mike mike öldürürüm. bunlar ne anlar siyasetten ne anlar dinden. herkes at gözlüğü takmış. çıkmış dini isteyen herkes özgürce yaşayabilir diyor. lan yavşak siz ülkeyi dinden çıkardınız bee... reis olmasa ülke batıyordu. ne güzel sureyelilere yardım etti. yaraaamı yesin amerika almanya.

    bütün seçmeni bu iki örnekle genellemek saçma olur. mutlaka akıllı bilgili seçmeni vardır. her partinin böyle beyin yoksunu seçmeni yandaşı olur ama neden karşı tarafın anlattığını anlamak istemiyor. neden hep rte nin söylediği kalıplaşmış 3-5 kelimenin üzerine yoğunlaşıldı. hiç mi araştırılmaz hiç mi "lan yoksa farklı bir durum mu var" kafası olmaz.

    ama benim düşüncem; ülke olarak hazırcılığı seven milletiz. kim olduğu önemli değil birisi mangalı yapsın biz et yemeğe gidelim. erkenden kaçalım iş bize kitlenmesin kafasıyla hareket ediyoruz genelde. ama sonra mangalı yapanı eleştiriyoruz. seçim ve düşünce içinde aynısı geçerli. birisi bizim yerimize düşünsün. aa bak erdoğan düşünmüş "dünya 5ten büyük" "dış mihraklar" "oyuna gelme".. kalıplaşmış kelimeleri halka empoze etti ve halkta kabullendi. düşünmekle uğraşmıyorlar. zaten arada 1-2 din dedin mi ooh değme keyfine.

    bu paragraf parti halk ırk din gözetmeksizin her ülke vatandaşı içindir.
    çıkın artık şu düşüncesizlikten hazırcılıktan. çıkın artık ben yatayım keriz malı yerimcilikten. araştır. dikkat et. biri birşey söyleyince arkasına bir bak. lan tamam da nasıl yapacak niye yapacak oluru var mı bir araştır. mangalı yapan adamı eleştirebilirsin. ama sonrasında git sen yap göster adama nasıl yapılığını..
hesabın var mı? giriş yap