26 entry daha
  • rezalet gibi rezalettir.her ne kadar yeni onaylansa da yazarlığım,15 yıldır haberdarım sözlükten ve son 7-8 senedir düzenli olarak okurum. şu sözlükte burayı güzelleştiren,çekilir kılan onlarca insan sırf bu tür haksız eylemlerden sonra kendi istekleriyle canları yana yana ayrıldılar buradan. başlığı okuyunca aklıma @bildigin emre'nin veda entry'si geldi. "bakın burda da benzeri şikayetler vardı" demek için o entry'ye bakınız verecektim ki bir baktım o da yok, bildigin emre isimli arkadaş da leyla olmuş. uzunca bir entry idi,hem okuyalı neredeyse 2 sene oldu unuttum,hem de onun kadar güzel anlatamam fakat özetle "beyler bu sözlük bizim özgürce yazdığımız,söylenemeyenleri söyleyebildiğimiz ,sansüre maruz kalmayan bir yerdi.bize bu özellikleri taşıdığı için kendimizi iyi hissettiriyordu,burayı biraz da bunun için seviyorduk.son zamanlarda yapılan bir takım uygulamalar sözlüğü sözlük yapan özelliklerinden uzaklaştırdı.ben de buna benzer uygulamalardan rahatsızlığımı defaatle belirttim fakat değişen bir şey olmadı. bu ve benzeri sebeplerden dolayı artık burada yazmayacağım" demişti bildigin emre.bana kalırsa da çok haklıydı.ben de deyip gitti sessizce ihtiyar adlı arkadaşımıza katılıyorum. hakikaten de merak ediyorum bahsi geçen entrylerin neden silindiğini. hakikaten makul bir sebebi varsa söyleyin bilelim. yok eğer bizim anladığımız gibiyse bizler de buradaki varlık sebebimizi sorgulamaya başlayacağız.sorgulama büyüdükçe de sıra sözlüğün haline ve buna sebep olanlara gelecek. " @kanzuk dürüm wfıo3şhflıew" filan demeyeceğim hiç ama gerçekten de merak ediyorum,hem sözlüğün yöneticisi hem de hukukçu kanzuk bunu nasıl yorumluyor?
    yazdıklarımızla burayı zor duruma düşürebiliriz bazen,bunu anlarım ama bu olayda olan nedir? o entryler niye silindi? ne vardı o yazılanlarda?

    belki " bizler de buradaki varlık sebebimizi sorgulamaya başlayacağız" cümlesini okuyunca "kim lan bu?" diye bakıp 55 entry'li yeni bir yazar görünce "ulan sana mı düştü burayı eleştirmek" diye düşünmüş olabilirsiniz ama haklılığımızı ya da haksızlığımızı entry sayılarımız,karmalarımız ,sözlükteki emeğimiz ya da geçmişimiz belirlemiyor.sözlük yönetiminin de bunun aksini iddia edecek kadar kendini kaybettiğini sanmıyorum.

    binlerce iyi yazar,yüzlerce elit yazar format ve kişisel sebepler dışındaki sebepler yüzünden bıraktı yazmayı. zaten ne kalıyor ki geriye küstürülmekten başka?
    2005-2011 arasında "x yılının en beğenilen entry'leri" başlıklarına bir bakın bakalım ekşisözlük'ün bakınız verdiği kaç entry'yi hala okuyabiliyorsunuz? bir çoğu entrylerini silip gitmiş... kutsallığına "hadi ordan kofik" desem de "bilgi kaynağı " olduğuna inandığım sözlük gitgide saçma sapan bir yer haline geliyor. "beğenmiyorsan yazma" diyebilirsiniz ama bari burayı eleştirebilecek kadar sahiplenenen insanların fikirlerini yok saymayın. maç başlıklarında ana avrat küfreden ergenler, her başlığa saçma sapan bakınız veren yazarlar bu sözlüğe bir şey katmaz. belki ben de katmam ama onlar da katmaz. iyi niyetle yazdığım bu entry umarım sinir uçlarına dokunur ve "adam haklı beyler" dedirtir. umarım bir an önce sözlük eski güzel günlerine döner.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap