8 entry daha
  • mesleklerin oluşma aşamasında bir cinlik yapmış bu arkadaşlar. leblebici, çerezci, nalbur artık ne kadar mal satan adam varsa, dükkanda yatar, öğlenleri iki saat tavla oynar, gelene gidene postayı koyarken; bozacı milleti hizmeti müşterinin ayağına götürmeyi keşfetmiş. bir de neredeyse alelade bir içecek olan bozayı "kış akşamlarının vazgeçilmez tadı" olarak lanse etmeye kalkmışlar. belki zamanında para kazandırsa da bu fikirler, şimdi dolaşıyor adamcağızlar sokak sokak, ellerinde güğüm.

    gerçi, çok değil bir iki sene sonra, büyük bi gıda şirketi çıkar, çilekli-muzlu boza yapar, "bozayı yılın on iki ayına taşıdık" der. vefa bozacısı bi karşı çıkar "boza sade olur" diye beyanat verir. gazetede atatürk'ün boza içtiği bardağın fotoğrafı falan. danone-yovita her neyse artık, anti tez patlatır "sokaklardaki bozalar mikrop saçıyor" haberi bastırır. sokaktan aldığı bozayı içen 4. sınıf öğrencisi ilyas bağırsak enfeksiyonu geçirir. iş çetrefileşir.

    amaaa; bu işin sonu, olur da, davudi sesli sokak bozacılarına dokunursa, yüzlerce bozacının danone'nin önünde gür sesleriyle "bozayı bozanın anasını sikeriz" sesleriyle eylem yapacağı gün hafızalarımızın müstesna bir yerine kazınacaktır. muhakkak.
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap