96 entry daha
  • --- spoiler ---

    çok sağlam başlayıp öyle de devam eden, karakterlerle birlikte o koca yalnızlığı sonuna kadar hissettiren bir film. fakat, askeri birliğin mekanına gelene kadar sürüyor çekiciliği, bundan sonrası ise çok boş...
    binbaşının, "28 gün önce de insanlar birbirini öldürüyordu, şimdi de öyle, normal olan bu" repliğiyle birlikte mantıklı kılınmak istenen ama yine de saçmalıklar silsilesi olarak adlandırabilecek olayların başlayacağı sinyalleri verilmiş. düşünün ki koca bir ülke acayip bir virüsle talan oluyor, geriye sadece onlarca adam kalıyor, onlar da durup birbirini yiyor. sebep de karı kız muhabbetine girmek istemeleri... "amaan ülke elden gitmiş zaten, kıçımızın keyfine bakalım" modunda. e oldu mu bu şimdi ? bence hayır.
    elbette ki, indepence day tadında insanların kurtuluşunu izleyip klişelere boğulmak istemiyor bu gönül bir filmi izlerken; yanlış anlaşılmasın. ama "insanlar böyledir işte, böyle gelmiş böyle gidecek. insanlıktan nasibini almış olan kısım ise elbet bir gün aydınlığa kavuşacak" temalı bir film de çıkmamalıydı önümüze. fantastik bir biçimde başlayıp insan beşer kuldur şaşarı ele almayı bırakın, hiç değilse avuçlamasaydı yönetmen, yine fantezi dolu alternatif bir son ile bitirseydi, elbette seyrine doyum olmayan bir film olarak addedilebilirdi naçizane fikrimce. zira kendi içerisinde bir tutarlılık arz etmiş olurdu.
    ha kötü bir film mi ? elbette hayır. hatta çok çok iyi. ama, aması var işte...

    --- spoiler ---
161 entry daha
hesabın var mı? giriş yap