• edit 3: onlarca soyledigime ek olarak su basliklara bir girip de bakin, rica ediyorum sizden. belki ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

    (bkz: sile'de plajda fis isteyince dayak yiyen adam)
    (bkz: turkiye'de en cok nefret edilen sey)
    (bkz: bedelli askerlik)
    (bkz: gay biriyle arkadas olmak istemeyen erkek)

    edit 2: asagida ekledigim maddelere bir tane daha ekleyeyim.

    - baskalarinin ozel hayatina karismak/burnunu sokmak: ben gercekten turkler kadar baskalarinin hayatina burnunu sokan bir baska millet daha gormedim. insanlarin cinsel yonelimi, hayati, isi, hayatindaki kisi, dogdugu yeri vs. kisacasi daha tanadigi veya yeni tanistigi kisi hakkinda sorular sorarak o kisinin hayatina dahil olmaya calismak veya daha agir bir tabirle hayatina burnunu sokmak cogu turkun vazgecilmez zevklerinden biridir. ornegin bunca yazdigim sey uzerine yazarlardan biri girdigim entryleri bayagi bir stalklamis ve hakkimda bulabilecegi her seyi bulup yazmis. ustune bana bir de tavsiyede bulunuyor ahahaha!! ulan sen kimsin de benim hayatim hakkinda bana tavsiyede bulunuyorsun? bana psikiyatriste gorun demis. hani soyle bir sey vardir ya; bakkala girersin mesela. adamla 1-2 kelime konustuktan sonra sana “memleket nere yegenim?” diye birden hayatina girmeye baslar. iste bundan bahsediyorum. neresiyse neresi, sana ne?

    ya da parmagina cok begenip de aldigin bir yuzugu takmissindir. komsunuz ayse teyse gorur ve “aa sen nisanli misin? ne ara nisanlandin?” hayir nisanlanmadim, oylesine takiyorum deyince de “cikar evladim parmagindan o yuzugu, kismetin kapanir.” der sana... sana ne teyze?! sane ne?! ister parmagima takarim, ister sikime takarim sana ne oluyor?!

    edit: onlarca mesaj aldim. kufredeni var, benimle ayni hisleri olanlar var, aciklayanlar var, anlayamayanlar var. genel olarak mesajlarda turk insanini goruyorum. gercekten tam da bu asagida yazdigim seyleri goruyorum ve bir kez daha anliyorum. kendimi hakli buluyorum.

    benim hayatim ve benim yasadiklarim bunlar. bu soylediginiz olumsuz seylerle ancak benim hislerimi desteklersiniz. ben bagel demisim, misir gevregi demisim ama millet neler anlamis soylediklerimden. gercekten cok komiksiniz. biraz olsun anlamaya calisacaginiza damarinizdaki turk kaninin baskisina ugrayip kufrediyorsunuz.

    hele birisi var cok komik ya. usenmemis eski entrylerime bakmis. new york’ta yasiyormusum. gaymisim filan.

    millet agzina geleni yazip bir de uzerine umursamiyormus gibi, cok coolmus gibi hareketler yapiyor filan. harbiden tam turksunuz. biraz anlamaya calisacaginiza bodoslama kufrediyorsunuz ahahahah.

    —————————————-

    sizler de hissettiniz mi bunu? hani turkiye’de yasiyorsunuz yillarca ve insanlari gorup duruyorsunuz her gun ancak cogu zaman gordugunuz insanlari asagilama ve yerin dibine sokmak istemekle birlikte fazlaca bir aitsizlik hissedersiniz ya... iste ben de bundan muzdaribim yillardir. muzdaribim demeyelim, bunu aslinda bir bakima seviyorum. bu sebeple dogumumdan bu yana 25 sene turkiye’de yasadiktan sonra daha fazla dayanamayip yurt disinda yasamaya basladim. yaklasik 3 yildir yurt disinda yasiyorum.

    oncelikle size neler hissettigimden bahsedeyim.

    1) turk halkinin icinde bulundugu yasam stiline hicbir zaman alisamadim. insanlar sabah pogaca simit
    yerken ben evde kendime misir gevregi yapardim, pancake yapardim. bulabilsem bagel filan alip yiyecektim yani.
    2) turk insanindan nefret ediyorum. cokca sebeplerim var bunun icin. sebeplerimi asagida siraliyorum.
    - turk insani cok cahil. elimi atsam cahile carpiyor. kendini gelistirmis, genc, bilincli nesilden bahsetmiyorum ancak herkes mutlaka bu bahsettigim kesimi gormustur eminim. benim dayilarim ve bazi halalarimla birlikte anne ve babamin ebeveynleri bu kategorideler benim icin. bu sebeple onlarla cok fazla gorusmuyorum. zaten yurt disina tasindiktan sonra hepsiyle iletisimimi kestim.
    - igrencler, kisisel bakimdan haberleri yok. dis fircasini, deodoranti, parfumu, bir kalip sabunu hayatinda gormemis insanlar var. hijyenik ped yerine ic camasirina havlu gibi bez yerlestiren kadinlar var.
    - turk insani bagnazdir. lgbt onur yuruyusu basligina girdim, biraz okudum da keske okumaz olaydim. lutfen bu basliga bakin, ne dedigimi ilk entryleri okuduktan sonra anlayacaksiniz.
    - turk insani oldukca icten pazarlikli, yalanci, onune geleni kaziklama gibi hislere sahip.
    - turk insani baskasinin isine burnunu sokmada dunya birincisi. istedigimle istedigimi yaparim, bundan kime ne? ama olur mu oyle sey?!! turk insani donumdaki sikimi kime sokacagima kadar karisir. escinseller sapik ve dinsiz, lezbiyenler daha iyidir. araba alirim “neden bu arabayi aldin, cok kotu bu araba”. ev alirim “baska bir yerden ev alsaydin buralar pek iyi degil”. sana ne ulan essegin siki?! sana ne? seni ne ilgilendiriyor benim ne bok yedigim, ne yaptigim?! git sen kendi hayatina bak, hadi!
    - turk insani her zaman kendini en akilli goren kisidir. bu da cahilliginden ve kurnazligindan geliyor.
    - turk insani kendi hakkinda dindar oldugunu soyleyip onune gelen her turlu igrenc seyi yapma luksune sahip hissediyor. cocuk pornosu, tecavuz, cocuklari taciz etme gibi igrencliklerde ve sapikliklarda rakip tanimiyorlar ama sorsan cumaya gidiyorlar. bu dindar olmak icin yeterli bir olay. hayvanlara tecavuzu unutmayalim. igrenmemek elde degil resmen.
    - turk insani kendi menfaati icin ayiya dayi der, elinden gelen her seyi yapar. 3 yildir ulkeden ayri yasiyorum. gecenlerde neredeyse 5 yildir gorusmedigim kuzenim ulasti bana. numarami babamdan almis. bana soyledigi sey cok komikti. diyor ki “biz burada bir tane mont aldik, 700 liraya. esimin arkadasi senin yasadigin ulkede ayni monttan 3 tanesini 700 liraya yakin bir fiyata almis. biz sana gondersek para bize de alir misin?”. ulan mont ya, mont. mont istiyorlar ulkeden. telefon istiyorlar benden. daha vahimi ne biliyor musunuz? bu kisi ve diger akrabalarim, bir kere olsun bana bir ihtiyacim var mi yok mu diye sormadilar. evet, sormadilar. demediler ki ya sen 3 yildir oradasin, bir seye ihtiyacin var mi? zaten sormasinlar da, insanlik bilmeyen insanlardan bir sey istemem de.

    simdi bu soylediklerime ve gorduklerime dayanarak, turk insanina olan nefretimi belirttikten sonra kendimden bahsedeyim.

    - cocuklugumdan beridir yabanci dil biliyorum. okulda ve kendi cabalarimla ogrendim. ayrica biraz yunanca ve fransizca biliyorum.
    - islamdan cok diger dinleri biliyorum.
    - turkiye’de kutlanan dini ve milli bayramlardan cok yasadigim ulkenin dini ve milli bayramlarini kutlamayi seviyorum.
    - tamamen yasadigim ulkenin kulturune adapte oluyorum ve 95% adapte oldugumu soyleyebilirim. unutabilsem su an yazdigim dili bile unutmak isterim.
    - cocuklugumdan beridir yurt disinda yasama ozlemiyle yanip tutustum. kendimi hicbir zaman islama ve turklere ait hissetmedim. cok komiktir, kurban kestiklerinde edilen duayi soylemeye utaniyorum. bunun bir aciklamasi yok. mesela dedem kurban keserdi. keserken herkesin okudugu duayi duydugumda utanirdim, ben okumazdim onu.
    - dini anlamda sekuler bir aileden geliyorum. babamla karsilikli bira icerdim beraber yasadigimizda.
    - her zaman turkluk haricinde ne bulduysam ogrenmeye calistim.
    - 10 farkli dilde sarki soyleyebiliyorum.
    - cocuklugumdan beri her zaman arastirdim, her zaman ogrenmeye calistim ve yurt disinda insanlari nasil yasiyorlarsa o sekilde yasamaya calistim. atiyorum, kahvalti tarzim, hayat tarzim vs. hepsini cok rahatlikla degistirdim. zaten bundan sonra ulkeye ve ulke insanina ayak uyduramamaya basladim. sonrasinda bu da turk insanindan utanma, onlardan nefret etme olayina kadar gitti. cogu insan yurt disina cikinca ayak uyduramaz ya hani, ben yurt disina ciktigimda yillardir gitmedigim ve gormedigim ulkeme kavusmusum gibi hissettim.

    benim gibi hisseden baska birileri var mi diye cok merak ediyorum.

    tanim: kendini turk gibi hissetmeyen ama turkiye’de dogmus birinin haykirisi *
126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap