9 entry daha
  • sağlam bir alt metin ile beyin yakan purge geleneğini devam ettiren 4. film.

    --- spoiler ---

    "benim siyahi nigga kardeşlerime deri giymiş wasp çeteleri dalmış" deyu film derdini anlatmaya çalışıyor. nigga'yı da wasp'ı da itekleyen aynı kişiler, aynı sistem aslında. çok tanıdık gelen bir senaryo...

    nigga yerine her ülkede yerine konulacak ezilen mazlum bir kitle ve azgın wasp çeteleri yerine konulacak "sistem taşeronu" ayrıcalıklı zalimler vardır herhalde. bu yüzden hikaye evrensel ve zihin fırtınalarına müsait cinsten.

    sinematik açıdan psikolojik imgeler çok etkili vurgulayıcılar olmuş. maskeler, kıyafetler, lensler, fetiş objeler freud'dan beri zikredilen cinsellik ve şiddet kaymasına, hayvansal birincil haz prensibi gibi alt metin öğelerine iyi dokundurulmuş. kılıçla yaşayan kılıçla ölür prensibince hikayede görünüp kaybolan psikolog ile durum iyi özetlenmiş zaten.

    ilk yarı sıkıcı, ikinci yarı fazla frank miller, fazla sin city. beynini yormak istemeyen kitlenin kalbini yoralım bari demişler. keşke ilk yarı yerine purge sirenleriyle filme başlansaydı ve sonrasında goygoycu kurucu babaların halkı nasıl manipüle ettiği anlatılsaydı.

    yine de verilen paranın hakkını veren bir diğer purge filmi ortaya çıkmış kanımca. zaten fikir o kadar orijinal ki "purge: aşkım dağlarda gezer" tadında dizisi çekilse izlettirir kendini. herhalde bu sevda burada bitmez ve devamı gelir...

    --- spoiler ---
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap