12 entry daha
  • hakkında bu kadar az entry girilmiş olmasına şaşırdığım, 10 bölümlük bir uyarlama animedir devilman. ilk bölümü 5 ocak 2018'de yayınlanmıştır ve netflix üzerinden izlenebilir.

    --- spoiler ---

    iblislerin insanların arasında karışıp yaşadığı ve onları tehdit etmeye başladığı bir zamanda ana karakterimiz akira, çok eski bir dostu olan ryu sayesinde bir iblis bedenine sahip olur ancak oldukça güçlü olan kalbi iblise yenilmez ve onlarla savaşmaya başlar.

    konu olarak "vouv aman yareppi nereden aklınıza geldi bu?" dedirtmiyor ancak bana kalırsa zaten bu anime için önemli olan konu değil, onun nasıl işlediği. çok farklı bir çizim ve anlatım tarzı var ve gerçekten sırf bu yüzden bile izlenebilir. ama belirtmekte fayda var hikaye kimi zaman absürt bir hale geliyor hatta kimi zaman saçmalayabiliyor da. ama sıkıldığım tek bir an bile hatırlamıyorum.

    animeyi izlerken bolca çıplaklık ve cinsellik göreceksiniz ancak bunun bile kullanımı kendine has ve izlerken rahatsız olmak yerine ister istemez takdir ediyorsunuz. -akira'nın rüyası, sabbath partileri gibi gibi-

    karakterlerin hepsinin kendine has bir hikayesi var ancak ne yazık ki geçmişleri derin değil. daha çok şimdi ve sonrasında nasıl olacaklarını gözlemleme fırsatınız oluyor. ancak şunu söyleyebilirim ki birden fazla karakterin gelişimine tanık oluyor ve hepsinden ister istemez etkileniyorsunuz.

    karakterlerin birbirleriyle olan ilişkileri ise apayrı bir konu. bu animede saf iyi ya da saf kötü diye bir şey yok. kahramanımız akira'nın o iyi niyetinin ardında miki için beslediği tutkuyu, bir annenin oğlu için son çırpınışları, insanın hayatı tehdit edildiğinde diğer hayatları ne kadar umursadığı... hepsi animenin içine işlemiş durumda.

    ama anime için en önemli olan şeylerden biri ise sonu. akira'nın ölmesi, ryu'nun onun için gerçekten bir sevgi beslemesi ve bizim gözlerimiz dolarken tanrı'nın iblislere müdahale edişi... ilk bölüm ve son bölümü birbirlerine o kadar güzel bağlamış olduğu için masaaki yuasa'nın ellerinden öpmek istiyorum sanırım.

    şimdi biraz gidip iblislerin yenildiği ve miki ile akira'nın evlenip çocuk sahibi olup mutlu mesut yaşadığı sıradan ama yüreğime su serpecek bir son hayal edeceğim...

    --- spoiler ---

    izlemek gibi bir düşünceniz varsa, bence durmayın. serinin atmosferi, karakterlerin ilişkileri ve yönetmenin suratınıza çarptığı sorularla verilen vakte kesinlikle değecek bir anime. izleyin.
36 entry daha
hesabın var mı? giriş yap