725 entry daha
  • çok fazla şampuan markası denedim. yeni evli çiftlerde ayakkabılıkta erkeğin yeri neyse annemin babamın da banyodaki rafta yeri o. onların bir tane hacışakir sabunu var, benim kafeinli şampuandan sarımsaklısına kadar envai çeşit şampuanım var. en son babam anneme bizim oğlan şampuan işine mi girdi bu ne ulan hacışakir'i bulamıyorum kalabalıktan deyince annem bunların bir kısmını atmaya karar vermiş.

    bunlardan hangisi işe yarıyor, hangisini kullanıyorsun diye bana sordu. ben de "hiçbiri işe yaramıyor hepsinin allah belasını versin" diyerek odama kapandım ve ağlamaya başladım.

    benim bir arkadaş var 5 senedir tanışıyoruz adamla bir kere hasta olduğunu görmedim. "galiba hasta olcam bu sefer kanka. yok yok olmam ama. ne hasta olacam ben amk" deyip hasta olmuyor herif. bunu nasıl yaptığını sordum. hasta olacağıma inanmıyorum ondan oluyor dedi. ben de bu taktiği saça uygulayayım dedim. deneyeceğimi denedim zaten. kafaya taktın mı daha çok dökülüyor falan dedim. aslında bunlar yaşanmıyo saçım dökülmüyo, dökülse de yenisi çıkıyordur zaten, bu bir süreç, bunlar doğal şeyler dedim.

    yastıkta bir sürü saç görüyorum. göğsümden, bacağımdan falan düşmüştür illa kafamdan dökülecek diye bir şey yok diyorum. kesinlikle inanmıyorum yani saçımın döküldüğüne. inanır mısınız saç dökülmesi durdu. baya dökülmüyo lan artık. 2 haftadır falan yastıkta saç teli görmüyorum. ben bu işi çözdüm bu sefer psikolojik üstünlük bende diye seviniyorum.

    bir mağazanın deneme kabininde üstüme giydiğim şey nasıl olmuş diye bakıyordum. biliyorsunuz ki deneme kabininde neden olduğunu anlayamadığım 24000 w spot ışıklarından koyuyorlar. üstüme başıma kıyafet bakarken aynadan bir yerlerden gözüme ışık yansıyor. rahatsız ediyor beni. o ne diye kafamı yukarı kaldırdım yansıma kayboldu. sonra tekrar indirdim 3 değişik aynadan kendimi inceledim. yaz aylarında güneşi yansıtarak orman yangını çıkarabilecek seviyeye gelmişim. ormanda piknik yapmanız ve beni oralarda bırakmanız yasak.

    kısacası kafada saç kalmayınca saç dökülmesi duruyor. kesin bilgi. sac dökülmesini engellemenin tek yolu bu. yoksa buna kimsenin yapacağı bir şey de yok. ben mesela psikolojik buhranımi babamla paylaştım:

    -baba banyo yaparken çok saçım dökülüyor benim
    -yapma banyo?

    bu şekilde pratik çözümler de yok değil yani. neyse saç ektiricem galiba ilerde. memnun kalan varsa bana yazsın. teşekkürler.
2139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap