2 entry daha
  • kendisine silah cekmis yasli adama, hem de yanında eşi de varken, levye mi sopa mi neyle saldiran gorile anasinin amini gosteren emekli albaydir.

    edit: doner bicagiymis galiba.. o zaman mesru müdafaadan yirtar. temiz foca icin el ele yazan cop kutusu sahneye yakismis.

    edit 2 : bu platformada cogu kez hukukun ustunlugunu savunmak gerektigini ve evrensel degerlere donmemiz gerektigini soyledim. simdi durum buyken, hukukcu da olmamam nedeniyle adam yirtar dedim, ama hukukcu veya hukuk bilgisi olan bazi arkadaslar burda olcululuk olmadigi icin adamin mesru veya nefsi mudafaadan yirtamayacagi, ama indirim alabilecegini belirtmis. (bu arada edit3'te belirttigim uzere, edit 2'ye istinaden bazi hukukculardan da bal gibi mesru mudafaadir ve olcululuk vardir mesajlari geldi)

    hukukcu degilken, gidip de hayir oyledir boyledir diyemeyecegim. hakli olabilirler. bu durumda tepkim duygusal olmus. ancak benim mantigim su (ki kabul benim mantigim hukuk kurallarinin dayandigi cok olcekli faktorlerin hepsini kapsamiyor olabilir dogal olarak) bu emekli adam hatali bir sey yapmis hatta kavgayi bile baslatmis olsa, silahi cekmis, uyari atisini yapmis. bu durumda doner bicagiyla ustune geleni vurmasini anlayabilirim. ki hepimizin suphelendigi uzere (arabasinda doner bicagi tasiyan biri var, bu tahminimizi guclendiriyor) kuvvetle muhtemel doner bicakli eleman ve arkadasi proveke etmistir olayi baslatmamis olsalar bile.

    ve gene uyarlilar uzerine sunu da belirtmek istiyorum, siddeti savunmak hos degil. olayi baglaminda degerlendirip, yapilani anlayabilme diyelim. yoksa siddet siddeti doguruyor tabii (ornekte de goruldugu uzere). ıki taraf da daha bastan sukunetli davranabilse idi bu olay gerceklesymeyecekti.

    ama son olarak sunu da belirtelim, ki en onemli husus bu bence, bu ulke cok uzun zamandir zaten evrensel degerlerden uzak, cahil ve siddet odakli yasiyor. toplum komple ruh sagligini yitirdi. yani temenniler veya akademik yahut felsefi tartismalar maalesef naif kaliyor su ortamda.

    edit 3: simdi edit'ime istinaden, baska hukukcu arkadaslar da bu durumda gayet de olcululuk oldugunu soyluyor. hem onlara, hem de karsi fikir beyan eden arkadaslara tesekkur ediyorum. neticede bu edit'leri hakliyim ya da haksizmisim demek icin degil, konunun uzmani degilim demek icin girmistim. ama soylemeden de edemiyorum, gene hatali olabilirim, ama bu olayin mesru mudafaaya girmemesini, hukucu olmayan bendenizin mantigi almiyor pek. cok da mantiksiz biri oldugumu dusunmuyorum.
662 entry daha
hesabın var mı? giriş yap