• olay foça ingiliz burnu mevkiinde gerçekleşmiştir. görüntüler kan dondurur cinsten. silahını ateşleyen kişi emekli albay imiş.

    olayın görüntüleri; (bkz: https://www.facebook.com/…eos/1027772330719333/?t=4)

    haber; `https://www.haberturk.com/…igi-kisiyi-silahla-vurdu`

    edit :

    youtube linki
  • üst edit: okuduğunu anlayamayan kesim tarafından linç yedim. ben burada adam haksız niye vurdu demek istemedim. sadece trafikte bile birbirimize saygımızın olmadığını söyledim. ama bu kendini bilmez kesim. özellikle çaylaklar küfürlü mesajlar ata ata kendi tezlerinin doğruluğunu kanıtlamaya çalışıyorlar. 'amk çocuğu adam vurmasamaydı'' diye gelen bir mesajla adam apaçık söverek kendi dediklerinin haklı olduğunu ispatlamaya çalışıyor. ben zaten vuran adama niye vurdu demiyorum. sadece olayın vurma kısmına gelme kadarına bakıyorum. dediğim gibi böyle devam. hoşumuza gitmeyen, ne dediğini anlamadığımız bir adama küfür edelim. çünkü biz onun dediğini anlamıyoruz. belki doğru söylüyordur ama biz bilmiyoruz. o yüzden linç etmemiz lazım. güne böyle güzel başlamama yardım ettiğiniz için gerçekten sabah sabah mesaj kutumda küfürlü mesajlarınız olduğunu için hepinize teşekkür ediyorum.
    (bkz: her geçen gün toplumun insanlığını kaybetmesi)

    biz böyle insanlar değildik. neden bu kadar insana şiddet , tecavüz , hayvanlara şiddet olayları arttı. eskiden ayda yılda bir psikopat çıkardı, cezasını hem halktan hem devletten alırdı. şimdi ise her gün medyaya yansıyan bir çok şiddet olayı görülüyor. bir de bunun medyaya yansıyamayan , gizli kalan kısmını düşünürsek.

    cahil medeniyet seviyesindeyiz. yazıklar olsun.

    edit: burada suçlu suçsuz ayrımı yapmıyorum. benim eleştirmek istediğim nokta öyle bir toplum olduk ki trafikte bile herhangi bir sebepten ötürü, kutsal bildiğimiz yanımızda kadın varken böyle olayların olması. bugün bu adam, yarın bir başkası, öbür gün bir başkası. neden bu kadar asabi olduk? trafikte bile birbirimize tahammülümüz yokken gelecek nesillere nasıl yaşanabilir bir ülke bırakacağız?
  • kendisine silah cekmis yasli adama, hem de yanında eşi de varken, levye mi sopa mi neyle saldiran gorile anasinin amini gosteren emekli albaydir.

    edit: doner bicagiymis galiba.. o zaman mesru müdafaadan yirtar. temiz foca icin el ele yazan cop kutusu sahneye yakismis.

    edit 2 : bu platformada cogu kez hukukun ustunlugunu savunmak gerektigini ve evrensel degerlere donmemiz gerektigini soyledim. simdi durum buyken, hukukcu da olmamam nedeniyle adam yirtar dedim, ama hukukcu veya hukuk bilgisi olan bazi arkadaslar burda olcululuk olmadigi icin adamin mesru veya nefsi mudafaadan yirtamayacagi, ama indirim alabilecegini belirtmis. (bu arada edit3'te belirttigim uzere, edit 2'ye istinaden bazi hukukculardan da bal gibi mesru mudafaadir ve olcululuk vardir mesajlari geldi)

    hukukcu degilken, gidip de hayir oyledir boyledir diyemeyecegim. hakli olabilirler. bu durumda tepkim duygusal olmus. ancak benim mantigim su (ki kabul benim mantigim hukuk kurallarinin dayandigi cok olcekli faktorlerin hepsini kapsamiyor olabilir dogal olarak) bu emekli adam hatali bir sey yapmis hatta kavgayi bile baslatmis olsa, silahi cekmis, uyari atisini yapmis. bu durumda doner bicagiyla ustune geleni vurmasini anlayabilirim. ki hepimizin suphelendigi uzere (arabasinda doner bicagi tasiyan biri var, bu tahminimizi guclendiriyor) kuvvetle muhtemel doner bicakli eleman ve arkadasi proveke etmistir olayi baslatmamis olsalar bile.

    ve gene uyarlilar uzerine sunu da belirtmek istiyorum, siddeti savunmak hos degil. olayi baglaminda degerlendirip, yapilani anlayabilme diyelim. yoksa siddet siddeti doguruyor tabii (ornekte de goruldugu uzere). ıki taraf da daha bastan sukunetli davranabilse idi bu olay gerceklesymeyecekti.

    ama son olarak sunu da belirtelim, ki en onemli husus bu bence, bu ulke cok uzun zamandir zaten evrensel degerlerden uzak, cahil ve siddet odakli yasiyor. toplum komple ruh sagligini yitirdi. yani temenniler veya akademik yahut felsefi tartismalar maalesef naif kaliyor su ortamda.

    edit 3: simdi edit'ime istinaden, baska hukukcu arkadaslar da bu durumda gayet de olcululuk oldugunu soyluyor. hem onlara, hem de karsi fikir beyan eden arkadaslara tesekkur ediyorum. neticede bu edit'leri hakliyim ya da haksizmisim demek icin degil, konunun uzmani degilim demek icin girmistim. ama soylemeden de edemiyorum, gene hatali olabilirim, ama bu olayin mesru mudafaaya girmemesini, hukucu olmayan bendenizin mantigi almiyor pek. cok da mantiksiz biri oldugumu dusunmuyorum.
  • kendisine doner bicagiyla saldiran iki hayvana karsi kendisini ve esini koruyan adamdir.
  • ne yapmasını bekliyorsunuz ? iki tane sikik adamın üstüne yürüyor, birinin elinde sopa veya bıçak var. böyle hırtlar ile konuşup bir şeyi halledeceğinizi mi düşünüyorsunuz ?
  • adam gayet profesyonel davranıyor, yere sıkıyor ama ayı oğlu ayı saldırıya geçiyor, sonuçtada vuruluyor. ben olsam panikle kafasına filan ateş ederdim.
    ayı inşallah ölmemiştir yoksa adam yerine filan konabilir.
  • adam emekli albay olmasa, beylik tabancası yanında olmasa iki tane insanlıktan nasibini almamış yaratık tarafından linç edilecek belki de karısının gözleri önünde öldürülecekmiş. yerinde kim olsa öyle yaparmış ki önce havaya sonra yere doğru uyarı ateşi de açıyor. adamı da omzundan vurmuş. bence gayet sağduyulu davranmış ve ölçülü tepki vermiş. umarım ceza almaz...
  • dinsizin hakkindan imansiz gelir.
  • ikaz ateşinden sonra üzerine yürüyerek aslında bir nevi bunun olabileceğini öngörmeliydi denilen gibi elindeki döner bıçağı ise nefsi müdafaa bir yerde.. detayları bilmeden yorum yapmak tabii bize düşmez, suçlu kim ise gerekli merciler yaptırımı uygulayacaktır zaten, görüntülerde açık. bizim burada şunu konuşmamız lazım, arabanın içerisinde döner bıçağı taşımak nedir? hadi öteki emekli albay ruhsatlı silahıdır, fakat döner bıçağın bildiğim ruhsatı yok yani harici döner bıçağı çekmek nasıl bir caniliktir? bu videonun tam tersini de izliyor olabilirdik belki albay ateş etmese.
  • banada eşimin yanında böyle iki kalas döner bıçağıyla saldırsa bende indirirdim elemanı . kaldı ki adam iki el yere ateş ediyor caydırmak için eleman yine üzerine yürüyor. nefsi müdafaa olarak degerlendirilirmi ? .avukat arkadaşlar bilir. silah böyle durumlarda kullanılmak için var. adam gayet kurallara uygun silah kullanmış. ha olayın sebebi nedir bilinmez ama kimse kusura bakmasın yanımda kadın varken birisi bu şekilde döner bıçağıyla gelirse ben iki el yere sonra ayaklarına değil, direk kafasına sıkardım. sonunda silahım beni korumak için var.
hesabın var mı? giriş yap