274 entry daha
  • "ahize sesi çok kısık, sona getirsem de karşıdakini zor duyuyorum, güncelleme de yaptım, bir sürü şey denedim ama ses hala çok kötü" diyen ve telefondan soğuyan kullanıcılara çözüm sunmak isteğim uzay mekiği.

    şimdi bu telefonda ahize önündeki tel ızgaraların arasını çok dar yapmışlar. nerdeyse mikron ölçüsü düzeyinde. o yüzden en ufak bir toz tanesi bile bu ızgaralardaki ses girişini kapayabiliyor. ve telefon daha 3-5 aylıkken bu ızgara tamamen tıkanıp sorun yaratabiliyor. kürdan gibi nesnelerle de ahizeyi bu sebepten içine daldırıp temizleyemiyorsunuz. çünkü kürdan ucunun girebileceği bir delik yok. diş fırçası telleri bile çözüm değil.

    peki ne yapabilirsiniz? önce kartvizit gibi sert ama zarar verici olmayan bir nesnenin sivri köşesiyle ahize üstündeki ızgarayı kurcalıyoruz. hafiften toz çıkmaya başlayacak. bunu bir süre yapalım. daha sonra toz çıkmadığına emin olunca duralım. çıkan tozu sertçe üfleyerek uzaklaştıralım. sonra çift yönlü bant alalım. çift yönlü bantın her iki yüzeyindeki tabakayı kaldırıp ortadaki şeffaf yumuşak yapışkanı azıcık elimizle kalınlaştırıp oyun hamuru gibi yapalım. (bunu yaparken yapışkanlı gitmemeli.) sonra yapışkan bantımızı ahize üzerine sertçe bastıralım, geri çekelim. sonra temiz yüzeyleriyle bir kaç kez bunu tekrarlayalım. (ağda yapar gibi) sonra eşi dostu arayıp hal hatır soralım. inanın sesi kısmak zorunda kalabilirsiniz.

    bu kadar. bir favınızı alırım :)
183 entry daha
hesabın var mı? giriş yap