3 entry daha
  • bu yazacaklarım sadece benim hissettiklerimdir. ekonomist falan değilim , aylık maaşımı idareli kullanmaktan başka ekonomik bir bilgim yoktur ilgi alanım değildir.

    ama gördüğüm kadarıyla ülkede sıcak paranın suyunu çekmesinden sebep aynı osmanlı dönemindeki gibi vergilerin arttırılmasıyla bir şekilde çark döndürülmeye çalışılıyor.
    osmanlı döneminde de devlet eş dost akrabaya parsellenmiş , herkes kendi payının peşindeyken halk ağır vergilere taabi tutulmuş ve yıpratılmış. şuanda da aynı şeyi yaşıyoruz. bu sefer farklı olan tek şey , mağduriyet edebiyatı konusunda devletin master yapmış olması.

    akıllarınca ulan ekonomiye tecavüz ettik batıştayız, hemen başka devletlerle kavga edeyim de gündem yaratıp suçu üstlerine atayım kafasındalar. halkın birçoğu bunun farkındayken , devletten nemalananlar , usulsüzlükle yolunu bulanlar ise körü körüne bağlılıklarını göstermeye devam ediyor.

    ama çok değil birkaç zaman sonra herkes yiyecek bu ekonomik kuraklığın bokunu. kurunun yanında yaş da yandı ama bir gerçek ver o hiç değişmez. para suyunu çekti mi akp nin a sı kalmaz. elimiz mahkum çaresiz bir şekilde dibe batışı seyrediyoruz.

    allah sonumuzu hayır etsin.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap