11 entry daha
  • bundan yaklaşık bir yıl önce woods of ypres ve david gold hakkında bir şeyler yazıp twitter profilimde paylaşmıştım, bu sefer de buraya yazmak istiyorum.

    "grup 2002 yılında kanada'nın ontario şehrinde üç genç tarafından kuruluyor. tür olarak "doom, death metal" yapıyorlar.

    ilk yıllarda davul çalan "david gold" sonra vokali olur grubun.

    david gold, yaşadığı şehir ontario'da bir kıza aşık olur. fakat kız ona karşılık vermeyince içine kapanır ve depresyona girer.

    depresyonu ilerler. beraber grubu kurduğu kişiler onu yalnız bırakarak gruptan ayrılırlar. yine de 2004 yılında ilk albümleri çıkar.

    2008 yılına kadar davul, gitar ve vokal görevini tek başına yapar. bu 4 yıl içerisinde geçici üyelerle çok az sahneye çıkabilir grup.

    ikinci albümleri çıkar grubun. albümdeki tüm şarkıları o kıza adar. her şarkıda ayrı bir hüzün, haykırış vardır.

    elini bile tutamadığı birisine şarkılar yazar, besteler yapar. söyleyemediklerini, yaşayamadıklarını sözlere döker. rüyalarından bahseder.

    aynı şehirde yaşadıkları için zaman zaman o kızı görmeye devam eder ve bu onu daha kötü bir hale getirir. taşınmaya karar verir.

    başka bir şehre taşınır ve müziğe orada devam eder. üçüncü albümlerini sürer piyasaya. bu sefer ölümden bahsetmeye başlar.

    şehir değiştirmek bile ona iyi gelmemiştir. şarkılarında ölümden bahseder. insanların sahteliğinden bahseder.

    "move on! (the woman will always leave the man)" albümün son parçası olsa da ondan önce gelen diğer 15 şarkı ölümden bahseder.

    küçük publar dışında bir sahneye çıkamaz grup. beş para etmez insanlar şan ve şöhret içerisindeyken david gold geçimini zor sağlar.

    son albümlerinin kayıtlarını bitirir. doğup büyüdüğü fakat bir kız yüzünden taşınmak zorunda kaldığı ontario şehrine gitmek için yola çıkar.

    o yolda trafik kazası geçirerek 2011 yılında hayatını kaybeder.

    ölümünden iki yıl önce piyasaya sürdüğü albümünde "ı was buried in mount pleasant cemetary" isimli bir şarkı vardır.

    o mezarlık ontario şehrindedir ve kendisi o mezarlığa gömülür. ölümünü tahmin edip yazmış gibi.

    yalnız ve törensiz bir şekilde gömüldüm der şarkıda. yok olmak kurtulabildiğim tek yoldu der. belki de benim için yeni bir hayat başlar der.

    yazdığı gibi yalnız ve törensiz bir şekilde gömülür. cenazesinde ailesi ve bir kaç arkadaşının dışında kimse olmaz.

    bu kimsenin bilmediği adamın son albümü 2013'de kanada'nın prestijli müzik ödülü "juno awards" tarafından yılın en iyi metal albümü seçilir.

    hayattayken sahip olamadığı üne biraz da olsa öldükten sonra kavuşur. bu güzel adamı tanımanızı istedim."
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap