153 entry daha
  • çok istesem de, iptali için hbo'yu pek suçlayamıyorum maalesef.

    terence winter, arkasında martin scorsese ile birlikte hbo'ya boardwalk empire'yi yaptı, ki bence gelmiş geçmiş en iyi yapım. hala öyle mi bilmiyorum ama, zamanın en pahalı pilot bölümünü scorsese'nin yönettiği dizi, senaryo ve prodüksiyon anlamında inanılmaz başarılıydı ama reytinglerde buna karşılık bulamıyordu. hadi izleyici sayısı her geçen gün her yapımda düşüyor, ama izlenme oranı belli yerde kalması lazım. boardwalk empire o kadar iyiydi ki, hbo ısrarla 6 sezon finanse etti ve sonunda bitirmek zorunda kaldı bence.

    bunun ardından terence winter the wolf of wall street'le oscar kazandı ve yine scorsese'yle ortak vinyl'yi yapmaya başladılar. aynı boardwalk'taki gibi, film tadındaki pilot bölümü scorsese çekti ve iddialı bir giriş yaptılar ama reytingler yine düşmeye başladı. üstelik bu kez prodüksiyon olarak kalite yine zirvede olsa da senaryo ve hikaye zayıftı bence. sopranos ve boardwalk empire'deki senaryo kalitesini bol alternatifli ve çabuk sıkılan geniş kitlelere izletebilmek çok zor (ki bunu mad men yaptı mesela.) ama bu pahalı prodüksiyonun da bir şekilde yapanı tatmin etmesi gerekiyor.

    aslında daha ilk bölüm sonunda vinyl'nin 2. sezonuna onay verdiğini açıklayan hbo, sanırım bu noktada terence winter'le anlaşmazlık yaşadı. boardwalk'tan gelen birikim ve vinyl'nin zayıf senaryosunun sorumlusu olarak showrunner winter'ı gördü hbo ve winter'ı kovarak önce showrunner olarak başkasını atadı, ardından da diziyi iptal etti.

    hbo için de kolay bir karar olmamıştır terence winter gibi bir isimle yolları ayırıp, scorsese'yle falan arayı bozmak. keşke devam etseydi her türlü. winter'la birlikte ikinci sezonda toparlayıp üstüne koyma şansı da fazlaydı bence vinyl'nin ama iptal edilmesini de anlayabiliyorum.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap