98 entry daha
  • 10-15 sene önce için, en zekiler kazanıyordu. doğru tespit. şu andaki doktorlar ülkenin en zeki kesiminden. ama tıp fakültesi sayısı arttığı için, şimdi ilk 1000 veya 2000 değil, ilk 20000 içinde de tıp fakülteleri öğrenci alıyor maalesef.

    evet doktorların zeki olması lazım, tüm dünyada bu durum böyle. türkiyede de durum böyle. çok da şey yapmaya gerek yok bu konuyu.

    yalnız, bu yeni nesildeki aptallığa övgü, rasyonel düşüncenin silinmesi asıl sorun. eskiden de geri zekalılar vardı ama utanırlardı sanırım, açık seçik geri zekalı olduklarını söyleyemezlerdi. şimdi belli etmekte sakınca görmüyorlar.

    üniversitede ilk 1000'e girmenin zekayla alakası olmadığını söyleyebilecek kadar iq'su düşük insanlar mevcut demek ki.

    eskiden de böyleydi, şimdi de böyle: ilk 1000e girebilmek için matematik full, fizik full vs yapmak gerekiyor. çalışmak tabii ki önemli. imkan sahibi olmak da önemli ama zekası ortalama insanların çalışarak bu tür bir başarı sağlayamayacağını pekala sen de biliyorsun.

    türkçe sorularına gelelim, tıp fakültesine girmiş bir öğrenci, türk dili edebiyatını kazanmış en iyi öğrencilerden daha yüksek net yaptığını biliyorum.

    neyse, üniversite sınavına 1.5 milyon kişi giriyor. ilk 1000'e veya yüzde birlik dilime giremeyen %99'luk kesime popülist yaklaşımda bulunarak entry'imi bitireyim de çok tepki çekmeyeyim,
    gardaşlarım, tıp fakültesine girenler, sadece çalışan ve çok çalışan geri zekalılardır. aslında zekaları düşüktür, ama çalışarak bunu aşmasını bilmişlerdir. matematik ve geometriyi ezberlerler( nası oluyosa artık? benzer soruları çok çözmek de zekası kıt insanların yapacağı iş değildir gerçi de). aslında okuma yazmayı zorla öğrenmiş tipler tıp fakültesine giriyor. işletme mezunu, türkçe öğretmeni kardeşlerim, ilahiyat fakültesi mezunu süper zeka kardeşlerim, sizler bu ülkenin asıl zeki gençlerisiniz. ama hakkınız yeniliyor...
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap