23 entry daha
  • tatile giderken arabanin arka camina kafasini dayiyip sabit bir $ekilde arkasina bakan kucuk *, ye$il, dinazorumsu, keyfine du$kun surungen.

    iguana ile bir ya$am surmeyi du$unuyorsaniz $unarida bilmeniz gerek.

    iguanalar cok nadir gezerler. genelde karinlari acikinca veya kakalari gelince kipir kipir olurlar, birde gune$i takip ederler karinlari tok, kakalari yok ise tum gun gune$ altinda etrafi izlerler.

    bu izleme kisminda mekan ev ise pek onemli degil, cama veya kaleruferin uzerine cikip
    gune$ batana kadar etrafi izleyebilir, ama mekan bir araba ise dikkatli olmaniz gerek. diger merakli $oforler "orda ne var, bu ne, susmu, ay kipidiyo" derken size yeni bir tampon almak zorunda kalabiliyor. yani iguanalar trafikde cok tehlikelilier.

    yemek kismina gelince keyifleri yerinde ise, yani gune$ goren dogru bir teraryum ortaminda ise gunde ortalama 7-8 marul yapragi yiyebilir, genel besin kaynagi ye$illikdir. zaman zaman salatalik kabuguda verile bilir.
    insanlarin tum hayvanlara uyguladigi insanlara ozgu davrani$lardan arinamadigi icin e$den dostdan $ole tepkiler alabilirsiniz "ayy bu hep marulmu yiyior yazik ya biraz degi$ik bi$iler versen bikmi$tir hayvan" siktir edin takmayin bunlari.

    iguananin teraryumu sabit ise kakasini yaptigi yerde sabittir. bi kere nereye yaparsa hep oraya yapar *, sizde orayi temiz tutarsaniz ba$ka yere yapmaz.

    sevi$mek istedigi zaman gidisi yani kesesi renk degi$tirir. e$ bulmasi zordur. bendeki erkek ve bakir ve 111cm. ickisi, sigarasi, kumari yokdur uygun bir bayan iguana bulursak kamerasiz ortamda sevi$meye bikrakacagim.

    evde bir surungen olmasi degi$ik bir his. bakabileceklere tavsiye ederim, ozenenlere uzak durmalarini dilerim.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap