33 entry daha
  • hakkında 5 aylık izlenimlerimi paylaşmak istediğim termos markası.

    0.47 l olan autoseal özellikli 'west loop' modelinin 'polar white' rengini termos-matara.com üzerinden 160 liraya mart ayında aldım. iyi para gerçekten, beklentilerim baya yüksekti...

    renk seçimim: olabildiğince metal tonlarında tutmaya çalıştım. siyah, fuşya gibi seçeneklerinde çizilmeler olduğunu ve o renklerde çiziklerin daha belirgin olduğunu okuduğumdan dolayı metal tonlarında alarak çizilmeler konusunda sıkıntı yaşamak istemedim. fakat yine de çizildi.

    autoseal: müthiş bir özellik. kapak açıp kapatmayı, bardağa dökmeyi ya da kapağı açık bırakmayı sevmiyorum. bu özellik aslında fiyatına rağmen tercih etme sebebim. sürekli açılan bir kapak olmadığı için daha uzun süre sıcak tutuyor, burası kesin.

    performans: bu konuda çok büyük övgüler yağdıramayacağım, ama kötüleyemem de. şu an sütlü filtre kahvem 2 saattir aynı ısıda duruyor. 4 saat için söz veremem. ama dediğim gibi, kötü değil.

    kapak ve sızdırma: starbucks termoslarımda sızdırma problemini çok yaşadığım için termos seçerken buna dikkat etmeye çalıştım. çünkü çantama atıp çıkıyorum ve dökülmesi benim için büyük problem yaratırdı. contigo sızdırmama konusunda vaatlerini yerine getiriyor. asla sızdırmıyor. kapakta bulunan kilit düğmesi ile autoseal tuşu devre dışı kalıyor, böylelikle çantanızda yanlışlıkla basılıp dökülmüyor.

    peki en büyük sorunum ne oldu? aşındı.

    makineye atmadım, yurtta yaşadığım için makinem yok ve hep elde yıkadım. üstteki sert siyah plastik kapak ilk yıkamada deforme olup silik bi beyaz ton kazandı. gövdede de metal üzerinde, çantada taşıdığımdan dolayı meydana gelen, çizilmeler var. fakat kapaktaki aşınma şurada ve
    burada görüldüğü üzere gerçekten çirkin duruyor. durumla ilgili termos-matara.com 'a ulaştım, makinede yıkamadığımı özellikle belirttim fakat "bu gibi ürünlerin makine da yıkanmasını çok fazla önermiyoruz, hem iç parçalarının düşme olasılığına karşı, hem de renginin atmaması için. ürün belirtilen sürede sıcak tutuyor ise sanıyorum bu konuda bir şey yapılabilmesi çok mümkün değil gibi gözüküyor." cevabını aldım. değiştirmek için üstelemedim. büyük ihtimalle bir sonraki kapakta da aynı sorun yaşanacak. bu görüntüyü göz önünde bulundurarak satın almanızı tavsiye ederim.

    160 lira çok. sızdırmama özelliği ve autoseal parasını hak etmesine bir nebze yardımcı olsa da, 160 çok... 160 gerçekten fazla...
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap