7 entry daha
  • iran’ın şiraz kentinde yer alan nasır el-mülk camii 1876 yılında inşa edilmeye başlanmıştır. caminin tamamlanması ise 1888 yılına kadar sürmüştür. zamanın inşa sırasında yapılan rengarenk camlar sayesinde nasır el-mülk camii günümüzün en renkli camisi olarak anılmaktadır. cami özellikle sabah güneşinin doğması ile beraber tam bir renk cümbüşüne bürünmektedir.

    nasır el-mülk camii aynı zamanda pembe camii olarak da anılmaktadır. bunun nedeni ise caminin yapımında kullanılan pembe çinilerdir. genel olarak pembe renklerden oluşsa da caminin yapımında kullanılan çinilerde birçok farklı renk bulunuyor.

    camii sadece iran’ın değil tüm dünyanın en renkli camii olma özelliğini taşıdığı için her yıl binlerce kişi camiyi ziyarete gelmektedir. sabah güneşinin doğuşundan akşam güneşin batışına kadar caminin içerisinde renk cümbüşü oluşmaktadır. özellikle camdan içeriye yansıyan güneş ışınları renkli camlardan yansıdıktan sonra içeriye farklı renkler olarak yansımaktadır. özellikle caminin zemininde bulunan renkler halıdaki renkler ile birleşince ortaya dikkat çekici ve hayranlık uyandırıcı bir manzara çıkartıyor.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap