125 entry daha
  • dövülerek öldürülmeden çok kavga sonrasında kalkıp merdivenlerden aşağı inmek isterken baya baya merdivenlerden düşerek ölen çocuktur.

    hemen öncesindeki kavga ayırıldıktan sonra ayağa kalkmış, merdivenlerden inerken muhtemelen süpürgenin zımbırtısına takılıp düşmüş bir çocuk görünüyor videodan. isteyen bir çok kez videoyu izleyebilir.

    burda ben “döverek öldürülme” değil “ihmal sonrası kaza” görüyorum.

    ama islami cemaatlere kin kusmak için malzeme arayanlara pek ala malzeme verilmiştir.

    yurt içinde güvenlik önlemi alınabilir, o merdivenlerden düşüş sonrası büyük bir ses geliyor, muhtemelen bir yere çarpıyor, bu tip durumlara karşı merdivenler daha korunaklı hale getirilebilirdi.

    kavgaya gelirsek de eğer öncesinde izleyen sonrasında da formalite icabı ayırmaya çalışan şahıs yurt görevlisiyse onun hakkında işlem yapılmalı ve önleyici aksiyon olarak da yurt görevlilerine sorumlulukları öğretilmeli, rutin eğitim ve kontroller yapılmalıydı.

    özetle, “dövülerek öldürüldü” lafı tam olarak ahaber tipi provokatif söylem ile insanları galeyana getirme içerikli olmuş. ortada ihmal, kaza ve disiplinsizlik var. kasıt, hele hele öldürmeye yönelik bir kasıt... videodan bakıldığında görünmüyor.

    benim eyyorlamam bu kadar.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap