3 entry daha
  • belki buraları okuyordur, iki küçük tavsiyem mevcut.

    birincisi şu;
    bilindiği üzere meb'in e-okul diye bir sistemi mevcut. öğretmenler her derse girdiğinde bir adet yoklama fişini ve sınıf listesini önüne alıyor. isimleri tek tek okuyup gelmeyenlerin numaralarını bu fişe yazıyor. gün bittiğinde bu yoklama fişi müdür yardımcıları tarafından e okul sistemine tam gün-yarım gün devamsız şeklinde işleniyor. yani tek bir sınıfın yoklaması hem aynı gün içinde verilen 8 dersin hocalarının hem de müdür yardımcılarının zamanını çalıyor. ayrıca veli e-okul sistemine baktığında devamsızlık toplamını görebiliyor fakat hangi dersler olduğunu göremiyor. üstelik dünyanın kağıdı israf oluyor. ek olarak zaman zaman geç gelip yok yazılan öğrenciler bu fişi karalayabiliyor. bu da gün sonunda ogretmene ve müdür yardımcılarına sıkıntı yaratıyor.

    önerim şu; teknoloji çağında akıllı telefon ve tablet kullanamayan neredeyse kimse kalmadı. yapın e-okulla entegre bir uygulama, girelim 2 dakikada alalım yoklamamızı. bunu yaptığımızda hem velimiz çocuğunun hangi derse gelmediğini görebilir hem de öğretmenler ve müdür yardımcılarının yükü azalır. üstelik fiş karalama gibi olayların ve kağıt israfının da önüne geçilmiş olur.

    ikinci tavsiyem bakanlığın dağıttığı kitaplar üzerine. bilindiği üzere meb ders kitaplarını ücretsiz dağıtıyor ve harici herhangi bir kaynak kullanmak yasak. fakat bu kitaplar defterlerle birleştiğinde çocukların sırtında büyük bir yük oluşuyor. ayrıca ders içerisinde anlatılmış bir konunun örneğini çözmek için önce öğretmen soruyu tahtaya, sonra öğrenciler soruyu deftere, ardından öğretmen çözümü anlatarak tahtaya ve son olarak öğrenciler çözümü deftere yazıyor. dolayısıyla 40 dakikalık bir derste en fazla 8 soru çözülebiliyor.

    önerim şu; kitap dağıtmak yerine içinde her konu başlangıcında konuların özet bilgilerinin bulunduğu, öğretmen eşliğinde boşluk doldurma kısımları olan, ders içerisinde çözülmesi gereken soruları içeren, her kazanımda zaman zaman öğretmenin kendi sorularını da yazdırabilmesi için 1 boş yaprak ve tüm bunların peşine 1 yapraklık ödev testi bulunan bir akıllı defter olsa çok hoş olmaz mıydı? hatta bu içerikler bir de akıllı tahta uygulamasına yüklü olsa?

    öğrenci sırtında koca koca defterler kitaplar taşımaz, kağıt israfının önüne geçilir, ders daha akıcı işlenir, daha çok soru çözülür, daha kolay ödev verilir ve kontrol edilir. herkes mutlu.

    tabi bunlar sadece öneri. doğrusunu elbette milli eğitim camiasını yönetenler benden iyi biliyordur.

    kalın sağlıcakla.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap