6 entry daha
  • tek sezonluk üründür: eger bu yaz kullandiginiz günes kreminiz bitmemis ise, gelecek yaza saklamayiniz - koruyucu maddeler bu yil icinde ucmus olacaklardir ve krem hic bir ise yaramiyacaktir. en mantiklisi kalan günes kremini nemlendirici olarak degerlendirmektir - hem böylece yaz bittikten sonra kremi sürerken günesli günler akliniza gelip sizi gülümsetecektir, e bu da güzel bise.

    (bkz: günes kremi koklamak)

    edit: sayin zeytin hanimin bana yaptigi faydali ve güzel aciklamalar üzere verdigim bilgiyi düzeltmeliyim:

    günes kremlerinde bulunan koruyucalarin bircogu mekanikmis ve ucmazmis. kimyasal ajanlarin da ucmasi mümkün degilmis, belki etkinliklerini kaybedebilirlermis - ama bunu da (kremlerin üzerinde bulunan) genelde 3 yil olarak belirlenen son kullanma tarihi tanimlarmis. en fazla kremlerde bulunan stabilizorler güneste cabuk bozulabildikleri icin krem kullanilamaz hale gelebilirmis.

    böylece ne ögrenmis olduk?

    1.) günes kremlerimizi üstünde yazan son kullanma tarihine kadar kullanmanin hic bir zarari yokmus, icindeki koruyucu maddeler ucmuyormus. sadece stabilizorler bozulursa ve böylece krem tuhaf koklamaya baslarsa kremi tekrar kullanmamak gerekmis.

    2.) bazi kadin dergilerinde okudugumuz ve aciklamasi olmayan seylere ("günes kremi tek sezonluk üründür") öyle önümüze geldikleri gibi inanmamamiz gerekmis; bilgiyi arastirma yaptiktan sonra baska insanlara aktarmamiz, onlarla paylasmamiz gerekmis.

    3.) zeytin hanim (zaten bildigimiz üzere, ama tekrar) harika ve cok bilgiliymis; insanlarin verdigi yanlis bilgileri düzeltmekte ustaymis - tesekkürler!
294 entry daha
hesabın var mı? giriş yap