38 entry daha
  • dontnod'ın sevilmek istenen ama pek sevdirmeyen oyunu. genel anlamda peynirli açma gibi, ara sıra peynir tadı gelir gibi oluyor, mutlu ediyor. ancak genelde hamur çiğniyorsunuz.

    zorunlu hizmetini * tamamlayıp londra'ya döndüğünde vampire dönüştürülen aile hekimi jonathan reid oyun dünyasının en sıkıcı karakterlerinden biri. gecenin bir vakti milleti yoldan çevirip "tıbbi yardıma ihtiyacın var mı hemşerim?" diye sorması yeterince garip değilmiş gibi bir de muhtar emmi muhabbetiyle gariban londralıları kitliyor. "ee ailen nasıl, iyiler mi? londra'da hayat nasıl? bu saatte niye çıktın, ortalık karışık..." bir sus yahu, açacağın muhabbete üfüreyim emmi.

    vampyr'ın genel anlamda sıkıcı bir atmosferi ve akıcılık sorunları var. bu monotonluğun ve atmosfer güdüklüğünün temel nedenleri ise kötü senaryo ve arzu edilen "ahlaki ikilem" mekaniğinin başarısız olması. oyunda yer alan karakterlerden mümkün olduğunca fazla xp kazanabilmek için kendilerini daha yakından tanımanız gerekiyor. hesapta muhabbetiniz ilerledikçe ödülünüz artacak, ancak bir şekilde bağ kurduğunuz karakteri tenhaya çekip pörtletmenin vicdani yükü de artacak. sorun şu ki, hiçbir karakter, buna kendi karakteriniz olan reid de dahil, oyun boyunca pek umrunuzda olmuyor. vampirlik yapmadığınız için adım başı efsane dayaklar yemeye başladığınızda gidip ilk bulduğunuz garibanı ekmek arası yapmak istiyorsunuz. bioshock oyunlarındaki little sister'lar ile kurduğunuz bağ söz konusu değil burada.

    oyunun aksiyonu ise bir yerden bir yere gidene kadar elli kişiyle mücadele etmekten ibaret. mekanikler hantal, savaşlar zorlama. bakkaldan manava vukuatsız gidilmiyor. gerçi bizim dil tarih coğrafya da böyleydi. fotokopiciye gideyim derdin biber gazı sıkılırdı, çorba içeyim derdin satırla yemekhane basılırdı.

    sonuç olarak keşke life is strange'de kendilerini ispatladıkları üzere hikaye anlatımına odaklansalarmış diye hayıflanmadan edemiyorum. aa oyunlar kısıtlı bütçeleriyle bir sürü topa birden girmeye kalkınca böyle oluyor. ayrıca tekrar belirtmek istiyorum, açacağın muhabbete üfüreyim reid.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap