8 entry daha
  • çeşitli sebeplerden dolayı, maslow'un piramidinde entelektüel birikim, özel yetenek, farkındalık gerektiren tepedeki ihtiyaçları karşılamakta sorun yaşamayan fakat daha çok sosyal becerilere dayalı diyebileceğimiz piramidin aşağısındaki ihtiyaçlarda aynı başarıyı gösteremeyen insanın kendini avutma şekli. temel ihtiyaçların karşılanmasında sıkıntı yaşanınca, stres altında kalan bünyenin geliştirdiği bir savunma mekanizması olarak görüyorum ben bu söylemi. bunu tamamen belli bir tip zekaya indirgemek ise bence söyleyenin zekasından şüphe etme sebebiyken bir de üst düzey zeka filan denmiş sgfdahgd

    1. bilginiz çok, sürekli de artma eğilimindeyse ve bunu paylaşmamayı tercih ederseniz toplumda marjinalleşir dolayısıyla da yalnızlaşırsınız, eğer bunun olmasını istemiyorsanız o zaman bireyci kafadan çıkıp öyle veya böyle bilginizi paylaşmalısınız. paylaştıkça da toplumda temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir ortama ulaşır veya o ortamı yaratırsınız. bu insanlar sizi entelektüel olarak da tek başınıza olduğunuzdan daha ileriye taşırlar. ilk eğitim kurumlarının da bu ihtiyaçtan ortaya çıkmış olması muhtemeldir.

    2. bilginizi paylaşmayı seçtiniz ve yukarıda bahsettiğim durumlar kendiliğinden oluşmadı, siz de ne yaptınız ne ettiniz oluşturamadınız, o zaman piramidin aşağısındaki ihtiyaçları karşılayabilme yetilerinizde sorunlar var demektir ve bunu düzeltmekte ciddi anlamda zorlanıyorsanız oturup tüm bunlara sebep olduğuna inandığınız zekanızın işlevselliğini sorgulamaya başlamanız sizin için en iyisi olacaktır zira zeka yalnızca akademik başarılar, entelektüel birikim gibi piramidin tepesindekileri karşılamakta kullanılan bir araç olmaktan ötedir, çeşit çeşit tanımı olmakla birlikte tam bir ölçüsü de yoktur. günlük hayatta, hatta bunun bir yansıması olan kurgularda zekanın ne kadar çeşitli olabileceğini görebilmek çok zor değil.

    kısacası günümüzde entelektüel veya yarı entelektüel insanlar gerek hemcinslerinizde gerek karşı cinste olsun, varlar. bu insanlara ulaşmakta zorluk çekiyorsanız belki de düşündüğünüz kadar onlardan biri değilsinizdir. eğer ulaşabiliyor ve insani ilişkiler kurmakta zorlanıyorsanız o da sizin sorununuz ve bu sorun büyük ihtimalle üst düzey zekanız veya entelektüel birikiminiz değil.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap