918 entry daha
  • ikinci bir "bye" butonu yada ayarlarıma konulacak bir checkbox. peki ne işe yarayacak?

    sözlükten "bye" butonuna basmadan çıktığımızda, oturumumuz asılı kaldığı için 10 dk boyunca online görünüyoruz. bizi online gören insanlar, aslında sözlükten çıkmış olduğumuzu anlamıyorlar ve mesaj atıyorlar. mesajlarından bir süre sonra, mesaj atılan kişinin oturumu timeout olduğu için birden offline oluyor. mesajı atan kişi de durumu anlamıyor tabi, çünkü çoğu kişi sözlüğü kapatınca durumun direkt offlinea çevrildiğini sanıyor. bunun da çeşitli sakıncaları olabiliyor.

    sözlükten "bye" butonuna basarak çıktığımızda ise, direkt offlinea çevriliyor durumumuz. ama bu sefer de, eğer "beni hatırla" seçeneği seçili ise, bilgisayarımıza bırakılmış olan cookie siliniyor ve bir dahaki girişimizde yine kullanıcı adı, şifre girmemiz gerekiyor.

    yani önerim, şuanda kullandığımız "bye" butonu, sadece durumumuzu offlinea çeviren bir buton olsun. ikinci bir çıkış butonu ile yada ayarlarıma konulacak bir checkbox vs. de, "beni hatırla" seçeneğini kaldırmak istediğimizde bilgisayarımıza bırakılmış olan cookieyi silsin. ne dersiniz, hoş olmaz mı?
6058 entry daha
hesabın var mı? giriş yap