5 entry daha
  • behemoth'un 2018 albümü, ilk çıktığında çok dinleyememiştim itiraf edeyim, ama hemen yorum yapmadım, zira eski öküz metal zamanlarından beri behemoth'u severek dinleyen bir yaratık olarak (bkz: behemoth/@aernath) evangelion'u da, the satanist'i de ilk dinlediğimde aynen ilk turlarında bir yadırgama hissetmiştim.

    demek ki arkadaşlar, behemoth albümleri şöyle en az bir 5 tur sözlerine de bakarak dinlemeden hazmedilemiyor, ki bu kötü bir şey mi? bence tam tersine, hazmı kolay ve iddia edildiği gibi "pop" olmadığının kanıtı, boğazdan ve kulaktan zor geçen albüm iyidir, kalıcı olur.

    o yüzden size şimdi 10 turdan fazla bu albümü dinlemiş biri olarak geldim ve sözü uzatıp analiz yapmakla uğraşmıyorum, diyorum ki: albüm iyi, hem de baya iyi.

    şu popmuş gibi yorumlar, yok efendim dimmu borgir olma yolundaymış falan hatta, komik yani. tamam nergal biraz ortamcı olmuş olabilir ama albüm de senfonik black falan değil, dangır dungur black death gayet, behemoth'tan alıştığımız "öküz metal" öğeleri, blastlar, gürültü, dolu ton, karanlık tema dibine kadar var, üstüne evangelion'da başlayıp the satanist'te tadını bulmuş olan derin prodüksyon ve kalite var.

    ben kendi adıma o açıdan o çizgide özetleyebilirim:
    eğer ki evangelion ve özellikle the satanist'i sevdiyseniz bu albümü de mantıken sevmeniz gerekiyor, sevmediyseniz kulak verip dinlememişsiniz demektir ya da zevk renk değişimi vardır.

    işte böyle, naçizane notum da 5/5
    (önce 9/10 verdim, sonra "ne kötü ki?" diye düşündüm, kendime laf bulamadım, yıldızlı tam nota çevirdim)

    *sonradan merak ettim metacritic puanına baktım, gayet tokat gibi:
    critics: 88/100
    user score: 7.9/10
    https://www.metacritic.com/…t-your-darkest/behemoth

    alın bu da albümün spotify link'i, dinleyin güzelce, hadi bakim! :b
    https://open.spotify.com/…si=yyfawe09qeueucibouu5dw
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap