7 entry daha
  • ortadoğu'da müslümanım diyenler islam'a göre değil kendi hevalarına göre yaşıyorlar. birçok dürüst müslüman da var ki, hiç de bahsi geçen yobazlar gibi yaşamıyorlar.

    gel gör ki, dinsiz kesim, onların yaşadığı hayatı islam zannederek işte böyle başlıklar açar. oysa islam kimseye onun bunun hakkına gir, taciz et, tecavüz et, çal, çırp demez; tam aksini söyler. insanlığı iyiliğe davet eder. ortadoğu eğer bataklıksa, bu islam bataklığı değil, islam'a uymama bataklığından ibarettir diyebiliriz.

    (bkz: ortadoğu islam'a uymama bataklığı)

    evet, kuran'dan uzaklaşırsan batarsın. illa ortadoğu'da olman gerekmez. avustralya'da da olsan batarsın, fransa'da da olsan batarsın. o çok beğendiğimiz batı, bilmeyerek de olsa birçok açıdan islam'a uygun yaşadığı için iyi halde aslında. kuran'ın sözünü ettiği adalet, iyilik, canlara-mallara zarar vermeme, hak yememe, özgürlük vb. fiilleri kim yaparsa elbette onlar kazanacaktır. allah da iyinin hakkını veriyor, güzellikle yaşatıyor onları. kendisini dinlemeyeni de ağzıyla müslümanım dese de rezilliğe mahkum ediyor. zaten kuran sırf ortadoğu'ya cennet vaat etmiyor. inanan, iyi işler yapanlara vaadediyor. bunun içine allah'ı birleyen yahudi ve hristiyanlar da giriyor.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap