3 entry daha
  • erkan petekkaya'nın vlad tepeş rolünü üstlendiği film. sırıtmamış, yakışmış da hani.

    türk sinemasında, modern tekniklerin ışığında ve geniş sayılabilecek bütçeli aksiyonlu dönem filmleri daha yeni deneniyor sayılır. bu film de, iyi örneklerden bir tanesi olacak gibi duruyor. daha oturacak şeyler var tabi, ama diriliş ertuğrul ile beraber kostüm, anakronizmin azaltılması ve özellikle karakter seçimleri çok iyi olmaya başladı.

    deliler ekibi gayet iyi seçilmiş, epey karizmatik yansıtılmış ve ayarında teçhizatlandırılmış.

    elalemin götünden uydurduğu efsaneleri sinemaya aktardığı bir dünyada, bizim gayet yaşanmış, kültürümüzün parçası olan olayları, birimleri, kişi ve oluşumları sinemaya aktarmamız, bu hikayeleri işlememiz lazım.

    zira, dünyanın duyması, öğrenmesi, saygı duyması gereken birçok gerçek kişiler ve olaylarla, kahramanlıklarla dolu bir tarihimiz var.

    benim hayalimse, bir gün atsız'ın bozkurtların ölümü romanını iyi işlenmiş bir senaryo, sinematografi ve görsellikle beyaz perdede izlemek. o göktürk döneminin göçebeliğini, otağlarını, günlük yaşantısını izlemek lazım.
    o büyük yağmur sahnesinde, yiğitler ölüme yürürken hüngür seperek ağlayalım.

    velhasılıkelam, o kemçük ağzınıznan "ılmımış ıhıhıh" dsmeyr. ülkem, evim ve yurdum dediğimiz yerin sinemasına, değerlerine sahip çıkın. destek lazım ki, bu adamlar da yeni filmler çeksinler. kendi ayağımıza sıkmaktan ilerleyemiyoruz toplumcanak.
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap