2 entry daha
  • yemekli misafirin sadece yemeği temsil ettiğini sanan saf soru cümleciği.

    yakın arkadaş, eş dost tayfası evinize gelse, yemek yeseniz, sonra kanepeye yayılıp çekirdek çıtlatarak tv izleseniz "yemekli misafir geldi, akşama yemekli misafirim var" falan demezsiniz. "ayşeler dün bize uğradı" dersiniz veya en fazla "arkadaşlarla oturduk akşam, o yüzden uykusuzum" falan dersiniz.

    halbuki yemekli misafir genelde akraba tayfasından olup size sorun yaratan, aslında gelmese çok daha rahat edeceğiniz ama işte ayıp olmasın diye, laf etmesinler diye vs evinizde ağırladığınız güruhtur. o yüzden hadise sadece yemek pişirmekten ibaret değildir. zaten yemeğiniz yeterince iyi değilse sadece "ay pek acemiymiş ihihih" der geçerler. bu tür misafirlerin teftiş ettikleri yemeğin çok ötesindedir.

    eviniz yeterince temiz değilse veya gelen misafirin düzen anlayışına uymuyorsa sonrasında aylarca sizi çekiştirecek, yemek takımınızdan salonunuzdaki koltukların yerine kadar evinizi didikleyecek, yeterince arsızsa siz içerideyken odanıza girip düzenli mi değil mi diye giysi dolaplarınızı bie kurcalayabilecek (gördüm evet yapıyorlar) küçük cocuğu varsa evin çocuğunun başına saatlerce musallat edecek her halukarda tatmin olmayacak kişilerdir bunlar. o yüzden aklıbaşında her insan korkar yemekli misafirden.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap