7 entry daha
  • bu haftasonu yine netflix'in senin icin sectiklerimiz tuzagina düserek izleyip bitirdigim dizi. bana kalirsa bircok insanin yazdigi kadar kötü degil ama basyapit denemeyecegi ortada. eger polisiye, entrika, zaman kaymasi gibi konulari seviyorsaniz cerezlik izleyip gecebilirsiniz ama (bkz: dark) gibi kalite beklemeyin.

    --- spoiler ---

    bir tv kanalinda yönetmen olan bi ablamiz var, bunun kocasi savci, evlilikleri sahane, sekiz yasinda da siyahi bir kizlari var (anne meksika asilli sanirim ama bu cocuk nasil siyahi olmus ana baba bembeyazken orayi anlamadim). sehirde kadinlari öldüren bir seri katil ortaya cikiyor, kahraman yönetmenimiz programinda bu katili yakalamak icin müge anlicilik oynarken katil kizini kaciriyor ve ertesi gün kizin cesedi bulunuyor. kizinin ölümünden kendisini suclayan annemiz ceplerine tas doldurarak kendini göl mü nehir mi deniz mi artik neyse oraya atip intihar ediyor.

    öte yandan polislikten atilmis, özel detektif olarak calisan, yakisikli (of course!) bir esas oglan var. bu elemanin kiz arkadasi seneler önce elemanin abisi tarafindan öldürülmüs (abi biraz saf, hatta kizi var o da saf), onun davasini görüp ölüm cezasina carptiran da bu esas ablamizin kocasi. neyse abisi nisanlisini öldürünce kendini ickiye veren, tek geceler iliskiler yasayan, orantisiz siddetten polislikten atilan (of course!) esas oglanimiz bir gün yine uyanmamasi gereken bir hatunun yataginda uyaniyor, kadinin belali sevgilisi bunu önce bir güzel dövüyor, sonra da elini kolunu baglayip göl mü nehir mi deniz mi artik neyse oraya atiyorlar. tesadüfe bakin ki ablamizin suya atladigi anla esas oglanin atildigi an ayni, suyun altinda bir seyler oluyor, esas oglan ellerini cözüp kizi suyun dibinden kurtariyor. ve bu arkadaslar bir sekilde 14 gün öncesine geri dönüyorlar.

    sudan cikip evine gelince kizinin hala yasadigini gören ve 14 gün önce yasadiklari anlarin birer birer basina geldigini fark eden ablamiz kizinin ölümünü engellemek üzerine esas oglanla birlikte calismaya basliyor.

    sonrasi iste olaylar olaylar...

    --- spoiler ---

    son olarak, on bölüm boyunca ablanin memelerini de gözümüze soktunuz ha! hep bir yaka bagir acik, esas oglanla burun buruna sahneler... oh dostum cok klise seyler bunlar.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap