2094 entry daha
  • güney kore ilgili yazdığı yazı tam anlamıyla fail olan bir gazeteci. kendisini tanımazdım. hürriyet‘te haberin yanında çıkan fotografına bakınca yeni yetme bir gazeteci olmadığı da netti, bu yaşta birinin bu kadar amatör bir yazı yazmış olması beni çok şaşırttı. kore’nin bu derece yanlış tanıtılması da biraz üzdü.

    yarın yazacağı güney kore yazısının devamı için yardım alması gerektiğine inanıyorum.

    çimçi değil de kimchi‘dir o. samsung grup’un kurucusunun adını latin harfleriyle yazarken lee byung chul yazılmasını anlayabilirim ama lee byung chull biraz olmamış sanki. ayrıca lee bahsedilen adamın soyadıdır. adını lee byung şeklinde kısaltmak çok garip. birinin onun adını ertu özkök olarak kullanması gibi bir durum. bir de kişisel tavsiyem holly jee isminin doğruluğunu da check etmeli. *

    fail olan tespitlerine gelelim.

    koreliler öyle çok kahkaha atan insanlar değiller. kore televizyonu, kore dramaları ve k-pop maalesef kore’yi olmadığı kadar iyi gösteriyor ve kore insanlarını da olmadığı kadar mutlu ve kibar gösteriyor. oysa koreliler uzun çalışma saatleri nedeniyle de fazlasıyla stresli ve mutsuzlar. ben halkın mav saçlı k-pop idol’larını çok izlediğini, bunlara aşırı güldüğünü düşünmüyorum. işten yorgun argın gelip ya içen ya da en fazla bizim kadar tv izleyip bizim kadar gülen bir millet.

    koreliler iyi içiciler demek ve sonrasında abartmadıkça içki içebilirsiniz demek de nerden baksanız biraz şov. korelilerin ağızlarıyla içmediğini tüm dünya biliyor. ne kadar abarttıklarını da beş günde gözlemleyemediyse gazetecilik konusunda kariyerini gözden geçirmeli. ağzılarıyla içmeyen koreli arkadaşlarımıza bakıp mümkünse alkol içmezsek ya da abartmadan içersek uzun yaşayacağımızı nereden çıkardı anlayamadım. biraz çelişen bir tespit olmuş.

    tembellik yapmış sanırım azcık. beş tane madde sıralamak ve yazısını dolu göstermek için mi yapmış bilemedim ama bahsi geçen haberde yazılan tespitler çok çok amatörce ve yanlış olan şeyler. iyi bir gazeteci olmak için birazcık daha araştırması, her söylenene inanmaması ve bir miktar çalışkan olması gerektiğine inanıyorum.
252 entry daha
hesabın var mı? giriş yap