23 entry daha
  • normal bir ülkede, normal insanların yönettiği ülkede diyelim, gayet iyi niyetli ve de mantıklı bulabileceğimiz bir uygulama. fakat, bunlar yapınca aklıma şu geliyor: inşaat sektörü çöküyor ya, sinekten yağ çıkarmaya çalışıyorlar.
    inşaat mühendisiyim, ekmeğimi bu sektörden yiyorum ama olmaz olsun böyle politika da böyle sektör de.

    zaten hastaneye yakın diye çoğu konutun kiraları uçuyor, bu kadar art niyet varken ve de devlet bunu biliyorken yaptıkları akıl kârı değil.

    istanbul özelinde madem böyle bir aciliyet söz konusu alın size çözüm:

    doktorlar 112 gibi bir merkezden çağırıldıkları takdirde emniyet şeridi kullanmaları serbest olsun. eds ile ceza gelirse o görüşmeden sonraki bir saatlik süre içinde alındıysa görüntü sistem otomatik olarak cezayı iptal etsin. polis durdurursa, akıllı telefonlarına gelecek bir onay kodu vs polise göstererek yine yolunu açsın (hatta bu sayede gerekirse polis eskortluk etsin). kötü niyetli kullanımların önüne geçmek için ise, bu saatler dışında emniyet şeridini kullanan doktora da ceza kesilsin, ayrıca sistem gerekli doktora bilgisayar vasıtasıyla eş kullanım mantığı ile çağrıda bulunsun. yani sürekli aynı doktoru çağırmasın ve birileri tanıdığı doktora kıyak geçip sürekli emniyet şeridini kullanıma açmasın.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap