• bu yerine göre eğlenceli yerine, göre can sıkıcı olayın başlıca sebepleri vardır. haydi, gelin hep beraber inceleyelim tralala.

    1. çocuğun canının sıkılması:

    küçükken kucaktan babasının kucağından inmeyen hoppala diye havalara atılıp tutulmaya alışkın bireyin canı tekrar havalara atılmak sonra tutulmak istemektedir. bu durumdaki kişi o anda yapacak bir iş olmadığından kelli babasının canını sıkma girişimlerinde bulunur. kendi halinde göbeğini kaşıyan çayını içip tv seyreden babaya sinsice yaklaşılır ve üzerine atlanılır. eğer babanın da canı sıkılıyorsa olay bir müsabaka havasına girer ve salonda masa, koltuktakımı, sehpa, avize ne varsa yerle bir olur. baba bu durumu "seni evlendirelim artık durmuyosun yerinde ulean!" diyerek profesyonelce savuşturabilir.

    2. babanın canının sıkılması:

    bu durum ilkinden biraz daha kötüdür. babanın canı sıkılmış size laf atmaya başlamıştır. karşılık verdiğiniz takdirde sataşmanın dozu artar, enseye şaplak atmak, hafiften tokat atmak, "hühöhe" efektiyle uçan tekme atmaya kadar gider. en sonunda oyuncu baba sizi zıvanadan çıkarır ve güreş başlar.

    3. annenin canının sıkılması:
    evin işini yapmış bir köşede duran annenin muhattap olacağı kimse olmazsa ortalığı karıştırma konusunda üstlerine yoktur. babaya sizin hakkınızda laf atıp "senin oğlan beyle beyle yapmış bugün" vs gibi can alıcı konularda ithamlarda bulunur. baba gaza gelip "röhöh afferin oğluma" deyip sevebilir ağzınıza da sıçabilir. durum tamamiyle annenin kontrolü altındadır. "bırak bey bir yerinize bir şey olacak" ya da "ay sen bi çocukla başa çıkamıyosun artık" (bu babaların gaza geldiği yegane cümlelerden biridir) diyebilir.

    4. aile dostlarının ara gazı:

    babanın arkadaşları gelmiş ve sizin hakkınızda ileri geri konuşmaktadırlar. "ulan sen de ayı gibi oldun be oğlum yeniyo musun babanı tutuyo musunuz güreş?" gibi sorular sorup insanı tahrik ederler. ziyadesiyle gaza gelen baba misafirler gittikten sonra sizinle ilgilenecek kendini size ispata çalışacaktır.

    5. spontane güreşler:

    ummadık anda gelişen olaylardır. örnek vermek gerekirse; son kalan dolmayı kimin yiyeceği, son bardak kolayı kimin içeceği gibi bazen de evin koridorunda karşılaşılır 130 kiloluk baba ve sizin 85 kiloluk minik bünyeniz yanyana geçiş olanağı sağlamadığı için hafif itiş kakış başlar. ben geçeceğim sen geçemeyeceksin derken olaylar gelişir..

    güreş esnasında uygulanması gereken kurallar vardır.

    1. asla babaya "şimdi huğammua goydum" demeyin.

    2. babanın "şimdi huğammua goydum" demesine kulak asmayın.

    3. tezahurat eden kardeş, abla, kuzen gibi bilimum akrabalarla farklı bir tarihte karşılaşın yoksa güç birliği yapıyor ibneler.

    4. teknik olarak üstün bir babanız varsa yormaya çalışın.

    5. 100+ kilo kategorisinde bir babanız varsa kendinizi direkt yere bırakın.

    6. canınızı seviyorsanız fazla gaza getirmeyin.

    güreş esnasında başınıza gelebilecek olaylar; boyun kırılması, kol çatlaması, göze parmak batması, duvara sümük gibi yapışmak, kafayla cam sehpa kırma ve baba göbeği altında nefessiz kalma gibi şeylerdir. çok eğlencelidir fakat dikkatli olunması gerekir.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap