20 entry daha
  • aslında iki türü vardır. ilki hemorajik inmeler; halk arasında beyin kanaması olarak geçer ve ikincisi asıl konumuz olan iskemik inmeler yani halk arasındaki adıyla beyne pıhtı atması.
    bir kaç yıl öncesine kadar tedavisi olmayan bir hastalıkken artık eğer zamanında hastaneye yetiştirilebilirse hastanız mekanik trombektomi isimli oldukça başarılı ve etkili bir tedavi mevcut.
    türkiyede daha çok girişimsel radyologlar tarafından tatbik edilmekle birlikte gerekli eğitimlerini tamamlayarak başarılı bir şekilde bu işlemi uygulayan nörolog-kardiyolog ekiplerde mevcut.
    sanıldığının aksine özel hastanelere para ödemek de zorunda değilsiniz, istanbulda benim bildiğim en az 3 tane eğitim ve araştırma hastanesi rutin olarak oldukça başarılı şekilde bu tedaviyi uygulamaktadır. özel hastanelerin bir önceki entryde bahsedilen kasık kapama cihazını bile para ile satmaları gerçekten düşündürücü.
    basitçe anjio yöntemi ile kasık atardamarından beyindeki tıkalı damara ulaşıp özel cihazlar ve stentler yardımı tıkayıcı materyalin dışarı alınıp kan akımının yeniden tesis edilmesidir, eğer bir kontraendikasyon yok ise ıv yolla verilen pıhtı eritici ilaç ile bu işlem desteklenir. ölen beyin dokusu için yapılabilecek bir şey yoktur maalesef, tedavide amaç henüz ölmemiş olan ve tabiri caizse can çekişmekte olan beyin dokusunu kurtarmaktır.
    hemen her evde, yakınınızda inme riski taşıyan yaşlılarınız büyükleriniz vardır, yapacağınız tek şey yakınınızdaki aktif inme merkezi olan eğitim ve araştırma hastanesininin ismini öğrenin ve inme geçiren hastanızı o merkezlerden birine zamanında yetiştirin gerisini de merak etmeyin.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap