13 entry daha
  • hz. muhammed'in, tum varligin tabi oldugu sistemi desifre ederek algilamasinin, algilar hale gelmesinin, musahade edebilmesinin yani 'oku'yabilmesinin mumkun kilinmasi icin verilen ve kendisine ulasan ilk emirdir. hani teknik direktor oyunu iyi okudu deriz ya, sistemi okumaktan kasit boyle bir okumadir.

    yillarca ve hala egitim kurumlarimizda bu hz.muhammed'in onune okunabilecek birseyler sunulmustur ve okuma bilmemesine ragmen ilahi bir gucle arapca okumayi bir anda ogrenmistir sekilnde ogretilmektedir.

    hz. muhammed'e ulasan "ikra bismi rabbike'llezi halak" seklindeki ayetin yillarca "rabbinin ismiyle oku" seklinde turkcelestirildigi ogretildi bize. peki ya o 'ismi'nin basindaki 'b' harfinin ne oldugunu nasil olur da bunca insan arastirmamis diye hayretlerimden parande atasim gelmiyor degil.

    buradaki 'b' harfi, insanligin kur'an i oku yabilmesi, ve oku maktan mahrum kalmasi farkinin olusmasindaki en onemli etkiyi oynar. ismi denseydi, allahin ismiyle denebilirdi. 'b'ismi dendiginde bunun manasi su sekilde cikmaktadir;

    "hakikatini olusturan ve allah adiyla isaret edilen varligin ismi ile, yani esmasindaki (sifatlari icindeki) ismin sende aciga cikaracagi guc ile oku, 'oku'r hale gel"
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap