2 entry daha
  • bunu söyleyeceğimi çok düşünmezdim ama resmen dream theater "dream theater" müziği yapmamış.

    ve bu kötü değil. yani, her yeni single veya albüm, bu dream theater dedirtiyor lakin bir süre sonra bu aynılık kendi ayağına sıkmak anlamına geliyor.

    yine ve maalesef aptalca serpiştirilmiş jordan rudess klavyeleri haricinde tam bir progressive, yenilikçi bir girişim olmuş. lakin jordan rudess bu grubun katili olmaya devam ediyor. bu biline. octavarium albümünden beri tüm albümlerin progressive havasının içine ediyor.

    şarkı çok mu güzel? hayır çok güzel değil ama dinlendikçe iyi bir kıvama gelecek potansiyeli olduğu belli. iyi şarkı, gelişebilen bir şarkı. şarkı bana geneliyle "metallica" havası vardı. özellikle middle section dediğimiz yer resmen "the unforgiven" lakin bu tınıdaki dream theater dokunuşunu çok sevdim. tek şikayetim o bölümde de az da olsa james labrie vokali duymaktı, şöyle hafif agresif ve melankolik.

    gitar tonlarını daha kararlı ve karakteristik, davulları daha enerjik buldum. şarkı sözleri çok iyi. myung abimiz yardırmış.

    eksileri:

    *şarkının 3 bölümü var. intro + vokal + middle instrumental + outro ve hepsi birbirinden bağımsız. 3 ayrı şarkı dinliyormuş gibi hissettiriyor, şarkıyı kendi içinde bağlayamıyorsun. 3. bölümdeki rudess solosu ise tamamen leş.

    * unthered angel şarkısına göre vokal melodilerini daha çok sevdim fakat bu albümün vokallerini kim mikslediyse gruba karşı kininin olduğunu düşünüyorum artık. çok gömük. bu şarkıda efekt olmamasına rağmen böyle boğuk ve yankılı hali var vokallerin.

    belli ki gitar albümü bizi bekliyor.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap